Specii de flori care vă scapă de buruienile nedorite

Grădinarii au o mare problemă cu buruienile care apar imediat ce au plantat flori. Gospodarii care vor o grădină de flori fără buruieni trebuie să ştie că nu există o soluție radicală să scape de buruieni definitiv, dar pot limita la maxim apariția și dezvoltarea acestora.

Soluţiile chimice şi ierbicidele care vă scapă de buruieni de regulă vă scapă şi de flori şi nu sunt indicate în grădina pe care o aveţi. Astfel, calea cea mai simplă este însămânțarea florilor care vor înlocui buruienile aproape complet din grădina dumneavoastră.

Cymbalaria este o planta perenă de acoperire a solului. Formează un covor dens de mici flori frumoase. Cymbalyaria înflorește continuu, este rezistentă şi la îngheț şi tolerează ușor umbra și solul steril.

Phloxul târâtor sau mușchiul roz este o plantă perenă care distruge buruienile. Este foarte nepretențios și decorativ, tufișurile sunt complet acoperite cu flori mici strălucitoare.

Bergenia crassifolia este o floare perenă veșnic verde, fără pretenții. Are frunziș destul de suculent și flori vibrante. Dacă plantați tufișuri în grupuri atunci buruienile nu vor apărea în acest loc selectat.

Luminița sau onagrul este o plantă cu flori abundente, cu flori galbene strălucitoare. Florile, de culoare galbenă, se deschid seara, puțin înainte de căderea nopții, și stau deschise până a doua zi. Pe paturile de flori cu primula de seară, buruienile practic nu cresc. Planta este nepretențioasă, rezistentă, rezistentă la dăunători, temperaturi ridicate și îngheț.

Copita europeană este ideală pentru o grădină umbrită. Nu formează inflorescențe strălucitoare, dar arată foarte atractiv și, cel mai important, elimină buruienile din jur. Este o plantă cu frunze verzi,strălucitoare,cu tulpini ușor îndepărtate și un miros specific înțepător.

Vizualizări: 2,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: