Spitalul Județean ar putea intra în carantină. Motivul!

Alertă maximă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu! Tot mai mulți bebeluși cad victimă unuia dintre cei mai periculoși viruși: rujeola. În prezent, pe secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean sunt internați 12 bebeluși, însă, potrivit medicilor, aceștia ar fi fost internați în urmă cu două săptămâni și la Pediatrie. Dacă numărul cazurilor de rujeolă va crește, conducerea spitalului va impune măsuri de carantină.

În Spitalul Judeţean sunt internaţi 12 copilași cu rujeolă. Cei mai mulți par să fi contactat virusul în secția de Pediatrie, acolo unde au fost tratați de alte afecțiuni. Medicul infecționist Costinel Popescu spune că numărul îmbolnăvirilor ar putea crește în perioada următoare, tot în rândul populației nevaccinate. „Peste 95% din copiii care în momentul de față sunt internați cu rujeolă au fost internați în urmă cu circa două-trei săptămâni, în secția de pediatrie, tratați de cu totul alte afecțiuni. Din această cauză, suntem în măsură și putem să cerem măsuri de carantină, inclusiv pe secția pediatrie, până în momentul dispariției incidenței cel puțin la populația sub vârsta vaccinală”, a declarat medicul Costinel Popescu.

Ce presupune carantina

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, a anunțat ce măsuri se vor lua în cazul în care se va institui carantina. „În cazul apariției, bineînțeles, de noi cazuri de rujeolă, se va lua în considerare și instituirea carantinei, care înseamnă izolarea cazurilor, interzicerea vizitelor, dezinfecție terminală, și acest lucru bineînțeles că se va institui doar în măsura în care amploarea acestor cazuri se va accentua”, a spus managerul SJU Târgu Jiu. Rujeola a provocat deja 15 decese în rândul bebelușilor din România, fiind un virus care poate provoca complicații în special la plămâni și ficat.  

Vizualizări: 4,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: