Stoica merge la TIFF cu gândul la un nou premiu

Actorul Ionuţ Stoica se pregăteşte să meargă la Cluj pentru premiera românească a filmului "Poliţist, adjectiv". Premiera are loc la sfârşitul acestei săptămâni, iar artistul gorjean vrea să fie prezent acolo, după ce filmul regizat de Corneliu Porumboiu i-a adus faimă şi celebritate prin premiile câştigate recent la festivalul de la Cannes. Stoica are deja câteva proiecte de viitor, despre care nu vrea însă să vorbească până nu le vede materalizate în contracte ferme. Actorul de la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu spune că filmul lui Porumboiu i-a adus numai lucruri bune în viaţă, într-o perioadă în care criza îi afectează în rău pe tot mai mulţi români. Ionuţ Stoica joacă în filmul respectiv rolul unui poliţist, alături de Vlad Ivanov şi Dragoş Bucur. Pelicula va rula vineri seara la Cluj în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, festival la care echipa din "Poliţist, adjectiv" va fi prezentă pentru premiera românească a acestui film.
 "Aş minţi dacă aş spune că nu fac bine în această perioadă. Ca să nu-l mânii pe Dumnezeu, pot să spun că fac extraordinar, trec printr-o perioadă foarte bună din cariera mea şi asta graţie rolului din acest film. Voi fi la Cluj vineri seara, voi pleca de la Târgu Jiu cu maşina mea şi după film mă voi şi întoarce în oraş pentru că am de onorat şi contractul cu teatrul al cărui angajat sunt. Sâmbătă voi avea mult de lucru la Târgu Jiu şi aşa că nu pot să rămân la Cluj atât cât mi-aş dori. Probabil o să mai dorm prin vreo parcare, pe undeva, astea sunt sacrificii inerente, cu care încep să mă obişnuiesc pentru că am perspectiva unor noi contracte şi nu pot decât să mă bucur, chiar dacă mi se aglomerează programul foarte mult", spune artistul gorjean.
 Filmul "Poliţist, adjectiv", al lui Corneliu Porumboiu, a primit la Cannes premiul criticii internaţionale - FIPRESCI - şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard. Filmul, care îi are în distribuţie pe Dragoş Bucur şi Vlad Ivanov, alături de Ionuţ Stoica, spune povestea unui poliţist care are ingrata misiune de a urmări nişte elevi de liceu, bănuiţi că ar fuma marijuana. Scenariul este centrat pe o discuţie despre "conştiinţă", fragmente din film putând fi deja vizionate pe internet, inclusiv pe pagina de internet a Pandurului.
 


Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: