Toate drumurile din Negomir vor fi asfaltate

Autorităţile locale din Negomir şi-au propus să asfalteze toate drumurile comunale. Primarul Tudor Oiţă spune că s-au finalizat lucrările la două drumuri finanţate din bani guvernamentali, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Primul drum comunal asfaltat anul acesta a fost DC 67 Ursoaia-Corobăi, care face legătura cu comuna vecină Dragoteşti. Acesta era din pământ, nefiind asfaltat vreodată. Al doilea drum modernizat este DC 69 Valea Racilor-Fântânele care face legătura cu Urdari. Şi acesta era tot din pământ, pe o porţiune foarte mică fiind însă pietruit.

Primarul din Negomir spune că asfaltarea drumurilor comunale era o necesitate, deoarece oamenii se descurcau destul de greu, mai ales atunci când ploua. „În acest moment, drumurile din comuna Negomir sunt asfaltate în procent de 60%, iar până la finalul anului se va ajunge undeva la 75-80%”, spune primarul Oiţă. Edilul vrea să atragă şi fonduri europene pentru a pune la punct toată reţeaua de drumuri de la nivelul comunei Negomir.

O prioritate este şi modernizarea drumurilor de tarla pe o distanţă de 10 kilometri în satele Negomir, Ursoaia, Artanu şi Nucetu. Valoarea acestei investiţii este estimată la un milion de euro.

Vizualizări: 542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: