Turiştii au luat cu asalt operele brâncuşiene

Zeci de autocare pline cu turiști au împânzit marţi străzile municipiului Târgu Jiu. ”Școala Altfel” a adus în orașul lui Brâncuși elevi din Hunedoara, Sibiu, București, Vâlcea, Caraș-Severin care au vizitat obiectivele turistice din județul nostru. Copiii s-au declarat încântați de această zonă a țării și spun că vor repeta experiența.

Autocarele pline cu elevi au ocupat Bulevardul Brâncuși după ora prânzului, timp în care elevii au vizitat operele brâncușiene și au luat cu asalt cafenelele și pizzeriile din zonă. Grupuri a câteva zeci de elevi au luat cu asalt Parcul Central. ”Ne aflăm pentru prima dată la Târgu Jiu, noi suntem de aproape, din Hațeg, și ne-am gândit să vizităm orașul sculptorului Constantin Brâncuși înainte de a primi materialele promoționale. Școala Altfel este un prilej bun ca elevii să descopere și alte lucruri, să iese din atmosfera de la școală”, a spus un profesor din Hațeg. Aflați pentru prima dată la Târgu Jiu, grupurile de elevi au vizitat și casa sculptorului de la Hobița și spun că îi va ajuta mult să-și dezvolte cultura generală. ”Am vizitat și casa sculptorului de la Hobița, foarte interesant a fost. Ne-a plăcut foarte mult ce am văzut la Târgu Jiu, sunt lucruri care ne vor ajuta să avem o mai bună cunoaștere de acum înainte”, a spus o elevă tot de la Hațeg.
Au fost și grupuri din Sibiu și București care s-au fotografiat și chiar s-au sărutat sub Poarta Sărutului, așa cum cere tradiția. ”Am văzut Poarta Sărutului, Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, îmi place mult ce am văzut, mi se pare un oraș grozav și aș reveni mereu cu plăcere. Nu am fost niciodată la Târgu Jiu, dar acum că am văzut cât de frumos este sigur o să mai revin”, a spus o elevă din Sibiu. Aproximativ 2.500 de turiști din alte județe și-au anunțat prezența în Târgu Jiu până la sfârșitul Săptămânii Altfel.

Galerie foto


Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: