UEF Motru, salvată de lucrări obţinute la CE Oltenia

Directorul Uzinei de Execuție Foraje (UEF) Motru Ion Cojocaru a declarat ieri că unitatea a avut profit și că are deja contractate mai multe lucrări astfel încât cei 126 de salariați să aibă de muncă. Mai mult, se anunță vești bune pentru această societate care în curând va face parte din noul Complex Energetic Oltenia.

Directorul UEF Motru, Ion Cojocaru, a declarat ieri că a încercat să salveze unitatea ba mai mult pierderile din luna iunie le-a recuperat în luna iulie a acestui an. ”Am încercat în primul rând să diminuăm pierderile. În luna iunie am avut pierdere de 18.000 lei pe care am recuperat-o în iulie. Pot spune că pe cele două luni am avut chiar profit având în vedere că în mai, când am preluat unitatea, am preluat-o cu datorii de 27 de miliarde”, a declarat Ion Cojocaru, directorul UEF.

Lucrări în CEO

Strategia cu care a pornit la luptă Cojocaru este simplă. A preferat lucrările în cadrul Complexului Oltenia în schimbul celor de la primării. Motivul este acela că primăriile plătesc foarte greu. ”Ne-am axat mai mult pe lucrări în cadrul CEO și la alte societăți pentru că primăriile plătesc greu. Până la sfârșitul anului vreau să recuperez măcar o parte din pierderile înregistrate de unitate. Cel puțin cu Finanțele suntem în grafic de eșalonare, pot spune că mergem spre bine”, a precizat Cojocaru.

INTERNALIZARE

Veștile ar putea fi și mai bune pentru UEF Motru dacă în final se concretizează dorința sindicatelor ca aceste societăți prestatoare să fie integrate în Complexul Energetic Oltenia. Cojocaru spune că unitatea ar avea numai de câștigat. ”Noi oricum suntem pe grupă de ramură minieră deci chiar ar trebui să fim reintegrați. Am avea lucrări mai ușor asigurate pentru că la momentul de față noi trebuie să concurăm cu firme din afară pentru lucrările din minerit”, a declarat Ion Cojocaru, directorul UEF Motru.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: