Un minor de 16 ani, acuzat de decesul unui bătrân

Poliţiştii au reuşit să îl identifice pe autorul accidentului mortal care a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Turburea. Un bărbat de 69 de ani a fost găsit atunci decedat pe marginea drumului, existând indicii că este vorba de un accident cu fugă de la locul faptei. Autorul este un tânăr de numai 16 ani. Instanţa a decis ca acesta împreună cu prietenii lui să nu părăsească domiciliul pe durata judecării.

Accidentul a avut loc pe raza localităţii Turburea în seara zilei de 30 septembrie. Tânărul de 16 ani nu era singur în momentul în care s-a întâmplat nenorocirea ci cu încă alţi doi prieteni. Deşi nu are permis de conducere, minorul nu s-a sfiit să plece la drum cu motocicleta, care de altfel nu era înmatriculată. El nu a plecat singur la plimbare ci cu încă alţi doi prieteni. Cursa lor s-a terminat în arestul poliţiei şi asta pentru că au accidentat mortal un bătrân din Târgu Jiu. „În seara zilei de 30 septembrie am fost sesizaţi prin serviciul unic de urgenţă 112 despre faptul că pe D.J. 661, în localitatea Turburea se află un bărbat decedat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bătrânul a fost victima unui accident de circulaţie, s-au făcut cercetări şi s-a stabilit că Gheorghe G.B. a fost accidentat mortal  de motocicleta condusă de către minorul O.P.I., de 16 ani, din comuna Turburea. După producerea evenimentului rutier, suspectul O.P.I., împreună cu Constantin T.I., de 18 ani, din Turceni, judeţul Gorj şi O.F.N., de 16 ani, din comuna Ţânţăreni, judeţul Gorj, pasageri pe motocicletă în momentul accidentului, au abandonat victima, părăsind locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie”, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Atât minorul în cauză cât şi cei doi prieteni care-l însoţeau au ajuns în arestul poliţiei. „Poliţiştii au dispus faţă de O.P.I., reţinerea pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducerea unei motociclete neînmatriculată şi fără a poseda permis de conducere, iar faţă de Constantin T.I. şi O.F.N.,  reţinerea pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului“, a adăugat Daniel Tică.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: