Un nou tratament anti-Covid la Târgu Jiu. Fiolele sunt mult prea puține!

Pacienții infectați cu noul coronavirus vor beneficia de un nou tip de tratament. Este un tratament folosit în mai multe state din Uniunea Europeană, fiind vorba despre fiole cu anticorpi monoclonali. Un astfel de medicament a dat rezultate în cazul pacienților care se află în faza de început a infecției cu temutul virus.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a primit 16 astfel de fiole, însă nu sunt suficiente raportat la numărul tot mai mare al pacienților infectați care ajung la unitatea medicală. Unitatea medicală va cere suplimentarea fiolelor.

”În stocul farmaciei Spitalului de Urgență din Târgu Jiu avem 16 fiole de anticorpi  monoclonali. Acest medicament se administrează în faza incipientă a bolii pacienților internați la Boli Infecțioase. Dozele nu sunt suficiente, dar este ceva noul pentru Secția de Boli Infecțioase. Spitalul va solicita suplimenta acestor fiole. Se pare că sunt eficiente pentru pacienții infectați cu Covid, dar în primele 10 zile de boală”, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Numărul pacienților care ajung în stare gravă în unitățile medicale din județul Gorj este tot mai mare. Situația s-a complicat și la Spitalul din Motru, acolo unde nu mai există niciun loc liber în paturile conectate la oxigen.

Vizualizări: 3,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: