Universitatea Craiova va decide în bătălia pentru Europa

Calificarea în primul meci de baraj pentru Conference League se va decide în ultima etapă. Indiferent dacă va câştiga sau nu Cupa României, Universitatea Craiova va fi echipa care va influenţa lupta pentru un loc de cupe europene.

Rapid se află pe locul 1 în play-out, cu 39 de puncte, la egalitate cu Sepsi, iar FC Botoșani are 38 de puncte. Feroviarii joacă la Mioveni, echipă scăpată de grijile retrogradării, iar Sepsi, în deplasare, cu FCU Craiova, care speră să se mențină pe locul 4 în play-out.  FC Botoșani mizează pe cele 3 puncte de serviciu la Clinceni și așteaptă ca unda dintre Rapid sau Sepsi să facă un pas greșit. În caz de egalitate, Sepsi pierde atât cu Rapid, cât și cu FC Botoșani, deoarece a beneficiat de rotunjire. La egalitate între Rapid și FC Botoșani, câștig de cauza ar avea formația din Moldova, deoarece a intrat în play-out cu mai multe puncte. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 în play-out vor juca meci de baraj pentru Conference League, pe terenul echipei mai bine clasate iar câștigătoarea va evolua cu locul 3 din play-off.

Dacă Universitatea Craiova ia Cupa, câștigătoarea barajului va evolua apoi cu locul 4 din play-off pentru un loc în preliminariile Conference League. Dacă Craiova nu va câștiga Cupa, atunci, fiind pe locul 3 din play-off va juca barajul cu învingătoarea partidei dintre primele două clasate ale play-out-ului, duel contând pentru ultima reprezentantă a României în preliminariile Conference.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: