Va tăia panglica stadionului din Târgu Jiu la 88 de ani

Cel mai vârstnic suporter al echipei Pandurii, prezent pe multe dintre stadioanele ţării pentru a susţine echipa de fotbal din Târgu Jiu, va avea onoarea de a tăia panglica noului stadion. Valeriu Andronache, suporter al pandurilor din localitatea gorjeană Pojogeni, are acum 88 de ani şi încă mai vine la meciurile echipei Pandurii.

De când Pandurii evolua în Liga 1, Valeriu Andronache era celebru pe mai toate stadioanele din Liga 1 pentru că mergea la meciuri şi singur dacă galeria echipei lipsea la vreun meci. Este cel mai vârstnic suporter al echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, are acum aproape 88 de ani, şi a fost prezent la mai toate meciurile echipei sale de suflet, chiar dacă se disputau la sute de kilometri distanţă de casă. Atunci când echipa evolua în Liga 1, camerele tv l-au surprins de nenumărate ori singur în peluza rezervată galeriei cu steagul clubului alături. Nici la meciurile de Liga 2 nu a lipsit mergând şi la Motru când echipa Pandurii juca acolo dar fiind prezent şi pe stadionul din Severin atunci când stadionul din Târgu Jiu s-a demolat pentru a se construi noua arenă.

A făcut mii de kilometri pentru a fi alături de Pandurii iar acum are ocazia în sfârşit de a vedea Pandurii pe noul stadion, nu din peluză ci de la loja oficială, pentru că primarul Marcel Romanescu a propus ca nea Valeriu Andrinache să fie invitat să taie panglica la inaugurarea  stadionului alături de cel mai promiţător junior al clubului Pandurii: „Mă gândesc să fie doar două persoane care să taie panglica stadionului şi în nici un caz pentru oamenii din politică. Îmi doresc ca inaugurarea să se facă cu acel suporter care a însoţit echipa pe toate stadioanele din ţară, şi care are peste 80 de ani, şi de un junior, cel mai tânăr şi promiţător junior pe care îl are clubul Pandurii. Îmi doresc ca doar ei să taie panglica stadionului la acel moment”.

Nea Valeriu Andronache este alături de Pandurii de când a apărut echipa, pentru că este cu mult mai bătrân decât clubul din Târgu Jiu.  „Am fost în toate diviziile cu Pandurii, și atunci când a jucat în C și în B. Peste tot. Cele mai frumoase deplasări cu Pandurii au fost la Cluj, când a jucat în Cupa UEFA, cu Dnipro şi Hapoel Tel Aviv. La meciul cu Hapoel am fost singurul suporter al echipei Pandurii de pe stadion, pentru că nu au pus la dispoziție autocar. „Pe ploaie și pe vânt, cu Pandurii sunt!”, este scandarea compusă de mine”, mărturisea suporterul fidel al celor de la Pandurii într-un interviu pentru site-ul cult-ura.ro. Alături de bucuria pe care o va avea pentru că va fi alături de Pandurii pe stadion, Valeriu Andronache se va bucura probabil să îl revadă şi pe idolul său Victor Piţurcă din nou pe stadionul din Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 4,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: