Weber: Guvernarea României nu este subiect de tocmeală

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, are un mesaj către partenerii de coaliție de la ALDE. Pot rămâne la guvernare, dar fără șantaj. "Alături de colegii din Comitetul executiv al PSD, în ședința de luni, 12 august, am hotărât că guvernarea României este prea importantă pentru a deveni un subiect de tocmeală, ca la piață. De aceea, le-am transmis partenerilor de Coaliție că suntem de acord să continuăm colaborarea doar atâta timp cât se vor comporta ca niște adevărați parteneri. Șantajul și ultimaturile nu sunt de acceptat între cei care doresc să meargă împreună la drum", a scris Weber pe pagina de socializare. 

Deputatul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că partidul său a propus PSD un guvern cu 19 miniştri în care ALDE şi Pro România să aibă câte patru portofolii, iar social-democraţii ar trebui să cedeze unul dintre ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, la fel ca şi unul dintre ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.

Social-democrații par să respingă o astfel de variantă și vorbesc chiar de un guvern minoritar până la alegerile viitoare.

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: