Zăpada de pe Transalpina topește speranțele cabanierilor

Așa cum era de așteptat, decizia drumarilor de a menține închisă Transalpina și în prima parte a lunii mai îi nemulțumește pe proprietarii de cabane și pensiuni din Rânca. Constantin Pănescu, cel care conduce asociația ce reprezintă interesele concesionarilor din stațiune, e de părere că autoritățile nu au înțeles mai nimic după mitingul pe care asociația l-a organizat la începutul lunii la Târgu Jiu și la care cabanierii au cerut mai mult sprijin din partea celor care conduc județul.

Pentru că drumul va rămâne închis inclusiv de Paști, invocată fiind zăpada existentă încă pe versanți dincolo de stațiune, cabanierii își văd ratate încă odată afacerile pe care sperau să le facă prin prezența aici a câtorva mii de turiști. De 1 Mai cabanierii sperau la un aflux mare de turiști, așa cum se întâmplă zilele acestea la Târgu Jiu, unde autocarele cu elevi veniți în cadrul programului „Săptămâna Școala Altfel” stau la coadă pentru a prinde un loc de parcare lângă Poarta Sărutului.
„Eu nu știu cum își justifică unii salariile pentru că din tot ce se promite pentru Transalpina nu se face mai nimic. Am fost cu comisia care a urcat pe munte joia trecută și vă spun că nu erau probleme pe carosabil care să pună în pericol major circulația turiștilor pe aici. Din păcate nu au fost și specialiști în comisia respectivă, singurul care e specialist în drumuri fiind domnul director de la Lumezeanu, de la Craiova. Restul, așa ca domnul Tudor sau ca șeful Poliției, sunt juriști de meserie, iar ca mine sau ca domnul prefect, noi suntem economiști. Ne pricepem la drum cam toți în aceeași măsură. Domnul prefect a spus că îi lasă pe specialiști să se pronunțe, dar tocmai că nu am avut un specialist în acea comisie și de aceea vin și spun că, dumnealui, ca finanțist, sunt convins că își dă seama de pierderile care se înregistrează nu doar în zonă, ci în toată economia județului. E clar că nu vom avea turiștii pe care încă am putea să îi avem, iar asta înseamnă automat mai puține taxe către stat pentru că și încasările noastre vor fi mai mici. Cu câteva utilaje care ar fi putut fi puse la muncă încă de vinerea trecută, mai ales la ce călduri au fost în ultime vreme, se putea deschide șoseaua integral pentru a fi vizitată de turiști. Se mai puneau câteva panouri și rezolvam panourile, dar, în schimb, „specialiștii” nu fac nimic, preferă să țină închis un drum pe care ar vrea să îl vadă toată lumea, iar noi suntem din nou pe pierdere din această cauză”, declară Constantin Pănescu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: