Zece gospodării sunt în mare pericol la Negomir

Precipitaţiile căzute în ultima vreme au alertat la maxim autoritățile locale din Gorj mai ales că sunt zone în care pericolul pândește la tot pasul. O situație extrem de delicată se regăseşte în comuna Negomir unde ploile pun în pericol zidul de sprijin iar pământul tinde să vină peste oameni. Primarul localității, Ion Gruescu se întâlneşte cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi dacă va fi nevoie va convoca Comitetul pentru Situații de Urgenţă.

Primarul Ion Gruescu a declarat ieri că ploaia din ultimele zile a afectat serios lucrările la zidul de sprijin din zona în care în urmă cu doi ani au avut loc alunecări masive de teren. Primarul va merge astăzi la fața locului alături de reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru a face o evaluare a lucrării. ”Am informaţii că în zonă a început să se deverseze noroiul peste zidul de sprijin, a început să crape pământul. Toate astea au apărut pentru că nu s-a respectat proiectul în sensul că trebuiau drenate apele, mai trebuiau ridicate încă două ziduri de sprijin dar nu ne-au dat bani. Există două variante când se va acumula apa acolo, ori se rupe zidul ori trece pământul peste zid, ambele situaţii ar fi catastrofale”, a declarat Ion Gruescu.

Datorii

Primarul a precizat faptul că a reușit să achite o parte din datoriile pe care le avea către constructor cu banii primiți în mandatul Ungureanu, fiind de altfel și singurul primar căruia Ponta nu îi va lua banii înapoi. ”Am primit 4,6 miliarde de la Ungureanu, am mai pus 400 de milioane de la bugetul local și am achitat cinci miliarde la constructor și tot am mai rămas cu 3,4 miliarde datorii. Eu sunt singurul primar care nu voi da banii înapoi pentru că la mine chiar este situație de urgență”, a precizat Gruescu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: