Zeci de posturi scoase la concurs la Spitalul Județean Gorj

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a scos la concurs zeci de posturi, multe dintre acestea fiind dedicate debutanților. Concursurile vor avea loc spre sfârșitul lunii septembrie și se vor încheia în luna octombrie.

Aproape 30 de posturi au fost scoase la concurs la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu. Este vorba de posturi de: asistent medical debutant, infirmier debutant, inginer debutant, brancardier, îngrijitoare, psiholog practicant, muncitori necalificați și liftieri. Posturile sunt disponibilie pe mai multe secții și compartimente iar cei interesați pot afla mai multe informații despre acestea pe site-ul unității spitalicești. Este vorba de posturi vacante, spune conducerea spitalului, care a explicat că vrea ca prin aceste angajări să poată să asigure toate cele trei schimburi pe fiecare secție în parte. "Acesta este tot necesarul pe care medicii l-au solicitat din anii trecuți. Nu le-am scos până acum pentru că în primăvară a fost acreditarea, după aceea a fost contractarea cu Casa de Asigurări, a fost și vară și au fost concediile. Nu am avut oameni la serviciu. Din acest motiv le-am scos acum. Sunt cu atât necesare încât pe foarte multe secții nu se poate nici măcar asigura sau cu foarte mare greutate se asigură toate cele trei ture, să funcționeze non-stop. Lipsa este foarte mare de cadre având în vedere că de ani mulți nu s-a scos niciun post la concurs", a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

   

Salarii mai mici pentru debutanți

Cei care vor reuși să promoveze în aceste funcții vor trebui să accepte și salarii mai mici decât cele pe care le încasau persoanele care au ocupat în trecut aceste posturi. "Lumea a tot părăsit sistemul și aceste este motivul pentru care necesarul este atât de mare. Bani avem să suportăm salariile. Ne-au ieșit din sistem în ultimii trei ani mult mai mulți decât angajăm noi acum. Cei care au părăsit sistemul aveau salariile mai mari decât cei care urmează să intre. Erau cu vechime, în vârstă, în marea lor majoritate", a mai spus șeful Spitalului Târgu Jiu.

O dată ocupate aceste posturi alte câteva zeci vor fi scoase la concurs. Ar mai fi nevoie de angajarea altor 40 de specialiștii în domeniul medical pentru ca unitatea spitalicească să aibă numărul optim de cadre medicale pe fiecare secție, compartiment, birou, laborator, etc. De asemenea, în această perioadă au loc concursuri pentru posturi de registratori.

Vizualizări: 7,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: