Şase copii din Gorj așteaptă să fie adoptați

Șase copii cu vârste cuprinse între 1 an și 10 ani speră să-și găsească o familie după ce părinții biologici au renunțat la ei. Potrivit Direcției de Protecție a Copilului, micuții vor ajunge în familii numai după ce se parcurge un amplu proces de potrivire a copilului cu noua lui familie, proces care poate dura între șase luni și un an.

Procesul de adopție s-a simplificat extrem de mult în ultimii doi ani însă chiar și așa copiii nu ajung în sânul altei familii cu una cu două. În primul rând familia care vrea să adopte trece prin mai multe etape pentru a fi în final atestată. Anul acesta, de exemplu, au fost atestate 12 familii, iar alte 7 sunt în curs de atestare. ”Tendința este una în creștere, părinții își doresc să adopte un copil, ei sunt stimulați chiar și de faptul că legiuitorii au încercat să ușureze această procedură și în continuare se încearcă să se modeleze legislația specifică în ideea de a se ușura procedura în sine, dar încă sunt sceptici, se gândesc că perioada este mult prea lungă și au anumite semne de întrebare. Anul acesta, noi am reușit să deschidem procedura de adopție pentru șase copii”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Potrivire pe viață
Reprezentanții instituției spun că este extrem de importantă monitorizarea familiei care vrea să adopte pentru a-și da seama dacă sunt pregătiți să primească acel copil pentru o perioadă nedeterminată în viața lor. Cât privește preferințele, de cele mai multe ori familia își dorește un bebeluș, însă sunt și familii care vor copii mai mărișori pentru a vedea dezvoltarea lor fizică și psihică. ”Este o muncă destul de grea, pune la o grea încercare pe colegii mei care sunt specialiști pentru că este o potrivire pe care ei o fac pentru o viață și nu pentru o perioadă determinată de timp cum este situația măsurilor de plasament care este temporară”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
De la începutul anului 2016 până în prezent au fost adoptaţi cu acte în regulă zece copii din cadrul direcţiei şi sunt în curs alţi şapte.

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: