Ingredientul secret pentru o omletă pufoasă

Omleta este preferata multor persoane pentru micul dejun dar nu totdeauna iese pufoasă. Puteți să vă bucurați de o omletă gustoasă și sățioasă apelând la o rețetă sănătoasă în urma căreia vă veți alege și cu o omletă pufoasă.


Prima masă a zilei este una care trebuie să ne ofere energie și să ne ajute să ducem la bun sfârșit toate activitățile plănuite iar o omletă delicioasă va fi mereu cheia unui mic dejun echilibrat. Pentru una dintre cele mai simple rețete pe care le poți pregăti pentru micul dejun există un truc simplu la care poți apela pentru a obține o omletă pufoasă și suculentă. 

Atunci când ne dorim ca omleta să fie pufoasă adesea apelăm la lapte sau la puțin praf de copt dar același efect îl putem obține dacă preparăm o omletă cu iaurt de băut. Preparatul va ieși mult mai fraged și mai suculent iar pentru un plus de savoare putem adăuga și niște cașcaval și ceapă verde.

Ingrediente:

    patru ouă

    câteva fire de ceapă verde

    50 de g de cașcaval sau brânză tare

    50 ml de iaurt de băut – ingredientul secret

    ulei de floarea soarelui

    sare, piper negru, după gust.

Mod de preparare:

Se pun ouăle într-un bol, se adaugă sare și piper după gust, după care se amestecă bine cu un tel. Ulterior, se adaugă iaurtul și se mai bate puțin. Între timp, cașcavalul sau brânza se dă prin răzătoarea medie și se pune peste ouă în bol, adăugând ulterior ceapa verde tocată mărunt. 

Se încinge o tigaie cu ulei de floarea soarelui și se toarnă tot amestecul. De preferat ar fi ca tigaia să se acopere cu un capac, iar focul să fie dat la mic. Se gătește 5-7 minute sau până când omleta este gata.

Vizualizări: 2,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: