Cum faci mascarpone de casă cu doar două ingrediente

Mascarpone este foarte folosit la prepararea diferitelor prăjituri foarte apreciate. Crema pe care o găsim în comerț este destul de scumpă dar mascarpone poate fi preparat şi acasă. 

Multe persoane folosesc mascarpone la diferite deserturi, mai ales pentru prepararea celebrului desert italian tiramisu. De asemenea, crema de brânză mai poate fi folosită pentru a face înghețată de casă sau diverse prăjituri fără coacere. 

Mascarpone se poate pregăti chiar la tine acasă, în mai puțin de zece minute și din numai două ingrediente. Gustul este foarte asemănător cu cel al cremei cumpărate din supermarket. 

Ingrediente:

    zeama de la o jumătate de lămâie

    o cutie de smântână grasă de cel puțin 25% sau 30% grăsime

Mod de preparare:

Pentru această rețetă vom avea nevoie de zeama de la o jumătate de lămâie. Se pune smântâna pe foc, iar după ce începe să fiarbă, se adaugă zeama de la o lămâie și se mai lasă pe foc timp de două minute. Ulterior, conținutul trebuie amestecat mereu în smântână pentru a nu se lipi de pereții crăticioarei. Totul ar trebui să dureze în jur de cinci minute. 

După ce se oprește focul, se pregătește o strecurătoare și tifon steril. Se adaugă smântâna în tifon și se lasă la temperatura camerei până se răcește. Compoziția se bagă la frigider până a doua zi de dimineață. A doua zi crema devine densă și se poate amesteca cu frișcă sau cu o cremă de vanilie sau ciocolată și se poate folosi pentru diverse prăjituri.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: