Roşii conservate la borcan cu leuştean şi pătrunjel

Roșiile se pot păstra la borcan reţeta fiind una simplă pentru care nu este nevoie de multe ingrediente. Roşiile ‚se păstrează foarte bine şi puteţi păstra şi în sezonul rece gustul legumelor din grădină.

Roșiile la borcan se folosesc la orice fel de mâncare, la  supe, ciorbe, sosuri, alături de carne sau peşte la cuptor, la saramură, dar şi la salată. Pentru a le pune la salate vă mai trebuie doar ceapă şi ulei de măsline şi vă veţi bucura şi la iarnă de gustul roşiilor româneşti.

Ingrediente: roşii potrivite ca mărime, crenguţe de leuştean şi pătrunjel şi sare grunjoasă.

Cantităţile le ajustaţi în funcţie de numărul de borcane pe care vreţi să le umpleţi. Dacă roşiile sunt mai micuţe, dintr-un kilogram va ies două borcane mari ( 800 ml.). Mai aveţi nevoie de borcane şi capace care se spală, se usucă şi se sterilizează în cuptor. Se pune la foc un vas mare cu apă care trebuie să fiarbă. În timp ce apa fierbe, se spală roşiile, apoi li se taie cotorul. Când apa a dat în clocot se introduc roşiile şi se lasă să clocotească trei minute. Se scot apoi cu o strecurătoare cu găurile mari şi se lasă să se răcorească într-un vas larg. Se pun în borcane crenguţe de leuştean sau pătrunjel şi apoi se completează borcanele cu roşii.

Deasupra roşiilor se adaugă iaraşi crenguţe de verdeaţă şi în fiecare borcan se adaugă o lingură de sare grunjoasă. Se înfiletează bine capacul şi borcanele se vor steriliza la bain-marie timp de o jumătate de oră.

Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: