10 jurnaliști uciși în Afganistan

Cel puţin 37 de persoane, dintre care 10 jurnalişti, şi-au pierdut viaţa luni în Afganistan într-o serie de atentate sângeroase la Kabul şi în sudul ţării. ”Cu o imensă tristeţe BBC confirmă moartea jurnalistului nostru afgan Ahmad Shah în urma unui atentat”, a anunţat BBC într-un comunicat luni seară. Jurnalistul se afla în drum spre casă când a fost împușcat.

Alți 9 jurnaliști au fost uciși în doua atentate sinucigașe în capitala Kabul. Shah Marai, fotograf al Agenției France Presse s-a aflat în grupul de jurnaliști uciși când un terorist deghizat în cameraman TV a detonat o a doua bombă la locul unei explozii care avusese loc cu puțin timp înainte, ambele atacuri fiind revendicate de Statul Islamic, relatează CNN.

Prima explozie a avut loc luni la ora locala 8 dimineața în zona Shashdarak, din Kabul, unde se află ambasada SUA și clădiri ale Guvernului afgan, determinând un număr mare de jurnaliști să se grăbeasca la locul atacului.

A doua explozie s-a petrecut în timp jurnaliștii se aflau în zonă. Un bărbat deghizat în cameraman s-a aruncat în aer, a anunțat poliția din Kabul pentru CNN. Bilanțul total al celor două atacuri este de 25 de morți.

Kabul a devenit, potrivit ONU, locul cel mai periculos din Afganistan pentru civili. Astfel, atacurile vizând în mod deliberat civili au făcut în primele trei luni din 2018 - 763 de morţi şi 1.495 de răniţi.

Vizualizări: 1,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: