Salam de biscuiți fără zahăr

Salamul de biscuiți este clasica prăjitură a copilăriei nelipsită de pe mese mai ales în perioada de iarnă. Rețeta tradițională de salam de biscuiți fătă zahăr este adaptată în mod sănătos inclusiv pentru diabetici și pentru persoanele care țin cură de slăbire.

Este un desert apreciat de copii și de adulți a cărui rețetă este ușor de preparat. Dacă pe vremuri gospodinele nu se preocupau prea mult pentru calitatea ingredientelor pentru că aveau foarte puține opțiuni, astăzi știm să alegem ce este mai bun și sănătos.

Rețeta tradițională de salam de biscuiți este adaptată așa încât să fie sănătoasă și dietetică. Gustul minunat va fi apreciat și de copii ori de persoane care țin dietă.

Pentru că poate duce la obezitate și boli cardiace zahărul nu este deloc sănătos, iar margarina ne blochează arterele și afânătorii și aromele din biscuiții clasici cu gluten suprasolicită ficatul și rinichii. Asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la rețetele clasice, ci dimpotrivă să le adaptăm, constatând totodată că devin chiar mai gustoase.  O rețetă de salam de biscuiți care poate fi integrată fără probleme într-o dietă sănătoasă nu conține margarină, zahăr rafinat sau alte ingrediente ce pot afecta greutatea corporală sau sănătatea. Acest salam de biscuiți se prepară doar din ingrediente naturale și este un desert dietetic, hrănitor și gustos pentru copii și adulți.

Ingrediente:

    200 g de biscuiți bio;

    100 g de miez de nucă;

    5 linguri de cacao (sau pudră de roșcove);

    3 linguri de unt de cacao;

    4 linguri de miere crudă;

    50 g de stafide;

    1 praf de sare neiodată;

    Fulgi de nucă de cocos.

Pentru diabetici este recomandat ca la această rețetă tradițională de salam de biscuiți să înlocuim mierea cu stevia granulată sau cu prune uscate care nu ridică deloc glicemia.

Vizualizări: 2,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: