150 de kilometri de drumuri judeţene, modernizaţi în 2018

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, şi-a făcut bilanţul la sfârşit de an. În 2017, Consiliul Judeţean Gorj a reuşit să atragă sute de milioane de lei, cei mai mulţi bani provenind din fonduri europene. „Cred că în anul 2018 o să avem în lucru peste 150 de kilometri de drum judeţean”, a mai anunţat preşedintele CJ Gorj.

„Avem deja semnate şi în perioada de precontractare, care înseamnă deja un contract aprobat, contracte în valoare de 200 de milioane lei, ceea ce acoperă zona de infrastructură a drumurilor judeţene, infrastructura reţelei de cultură, Casa Keber este un exemplu, infrastructura pentru partea de sănătate şi cele două proiecte destul de importante, Start Up pentru Excelenţă, care şi pentru noi este o noutate. Începând cu luna ianuarie vom derula acest proiect important în care cei care doresc să dezvolte o afacere pot să vină şi să solicite fonduri nerambursabile de la Consiliul Judeţean Gorj. Iată! Consiliul Judeţean Gorj se transformă şi în furnizor de fonduri pentru iniţiativa privată”, a declarat Cosmin Popescu.

De asemenea, Consiliul Judeţean Gorj a obţinut fonduri guvernamentale de aproximativ 150 de milioane de lei. Un contract a fost deja semnat, iar cel de-al doilea este în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale. „Cred că în anul 2018 o să avem în lucru peste 150 de kilometri de drum judeţean care va intra efectiv în modernizare”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.   

La final de an, Cosmin Popescu le-a mulţumit marilor firme care au demarat activităţi anul acesta sau urmează să defăşoare activităţi în Târgu Jiu şi în alte localităţi din judeţ. Printre acestea se numără şi fabrica de cablaje de la Rostramo, fabrica Leoni ce va funcţiona în curând la Bumbeşti Jiu sau producătorul de carne Carmistin care va repune pe picioare fermele de pui ale Avicola.

Preşedintele Consiliului Judeţean s-a arătat încântat în special de faptul că mii de gorjeni au fost angajaţi în cadrul acestor fabrici. Şeful judeţului le-a mulţumit şi investitorilor locali care au înfiinţat locuri de muncă, dând exemplu fabrica de mase plastice a Crilelmar sau MG Electric Automation din Târgu Jiu, care activează în domeniul roboticii industriale.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: