Parcarea de lângă şcoală, în aer. Banii vor fi „înghiţiţi” de stadion

Mai bine de o oră au dezbătut consilierii locali din Târgu Jiu proiectul prin care primăria urma să achiziţioneze un teren pe strada Geneva din Târgu Jiu, pentru realizarea unei parcări. Totul în zadar, pentru că primăria nu va participa la licitaţia de marţi organizată de lichidatorul judiciar al Lexi Star, proprietarul terenului. Banii pentru achiziţia terenului nu se vor pierde, ci vor fi folosiţi pentru plata creditului bancar contractat de primărie pentru cofinaţarea lucrărilor de la stadionul municipal.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a venit cu două propuneri în faţa consilierilor locali pentru achiziţia terenului de 2000 mp de pe strada Geneva, de lângă Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”. Una prevedea depunerea unei oferte ferme pentru cumpărarea terenului, superioară sumei de 1.5 milioane lei fără TVA oferită de un investitor privat, care deja a fost refuzată de Adunarea Generală a Creditorilor. Cealaltă variantă era ca primăria să participe la licitaţia de marţi, 19 decembrie, unde preţul de pornire la licitaţie este de 1.830.000 lei.

Primarul Marcel Romanescu şi-a susţinut proiectul, explicând că este oportună achiziţia acestui teren, mai ales că este în vecinătatea Căii Eroilor. Consilierul local PSD Viorel Petcu a intervenit, spunând că are informaţii conform cărora acel teren ar putea fi revendicat de alţi proprietari. A explicat că, înainte de Revoluţie, terenul a fost deţinut de Mitropolia Olteniei, iar la acea vreme nu exista carte funciară.

Terenul scos la vânzare cuprinde şi o alee, o mică parte din incinta Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu” şi o parcare cu câteva locuri din apropierea blocurilor. Consilierul local ALDE Eduard Lădaru a spus răspicat că nu ar fi legal ca primăria să achiziţioneze acest teren care, în parte, este folosit de municipalitate.

În zadar a încercat secretatul Grigore Jianu să explice că acel teren de 2000 mp este proprietatea societăţii Lexi Star, aşa cum reiese din cartea funciară, şi că primăria a folosit ani buni aleea şi parcarea fără drept. „Este înscris în cartea funciară, are număr cadastral, nu există notare în cartea funciară din care să rezulte că a fost contestat acest drept de proprietate. Lichidatorul nu are contestaţii legate de actul de proprietate”, a explicat secretatul Grigore Jianu.

Consilierii liberali au susţinut proiectul, explicând că există posibilitatea ca un investitor să cumpere terenul şi să construiască orice vrea în apropierea Căii Eroilor, lucru scos în evidenţă şi de viceprimarul Adrian Tudor. Nu a fost susţinut şi de colegii săi din PSD. „Îi înţeleg perfect, există riscul de a fi achiziţionat terenul respectiv şi după aceea să ne trezim cu o persoană care să revendice o parte din teren”, a explicat Adrian Tudor.

Proiectul nu a obţinut voturile necesare, însă Direcţia Juridică va trebui să vină în şedinţa din 30 ianuarie 2018 cu precizări privind istoricul proprietăţii Lexi Star, asta dacă terenul nu va fi cumpărat între timp. Banii nu se vor pierde, ci vor fi folosiţi pentru achitarea creditului contractat de primărie pentru a plăti cofinanţarea lucrărilor la stadion, a precizat directorul economic Narcisa Cristea. 

Vizualizări: 1,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: