4,5 milioane lei cheltuiţi lunar pe medicamente

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a mai primit bani pentru spitalele din judeţ şi pentru decontarea medicamentelor. În fiecare lună, peste 4 milioane de lei ajung în conturile farmaciilor care eliberează medicamente gratuite şi compensate.

„Am primit 24 de milioane de lei. Cea mai mare sumă merge către spitale, 11 milioane de lei, urmată de farmacii, medicamentele gratuite şi compensate, unde s-au primit 6 milioane de lei. S-au primit bani la asistenţa medicală primară, în jur de 2 milioane de lei. S-au mai primit bani la dispozitivele medicale, în jur de 470 de mii de lei. La asistenţa medicală de specialitate, pentru specialităţi clinice, s-au primit cam un milion de lei. La dializă, tot un milion de lei. La specialităţile paraclinice, 700 de mii de lei”, a transmis Daniel Şurlea, preşedintele CAS Gorj.

Cu toate acestea, banii nu sunt suficienţi, iar instituţia va mai solicita o rectificare bugetară. „E o sumă considerabilă. O să mai facem o solicitare în vederea rectificării bugetului şi o să primim aceşti bani până la sfârşitul lunii noiembrie. Mai avem nevoie de ceva bani la unităţile sanitare cu paturi şi la medicamentele gratuite şi compensate. În rest, avem acoperite toate domeniile până la sfârşitul anului”, a declarat preşedintele CAS Gorj.

Cei mai mulţi bani merg către spitale şi farmacii. „Bugetul este de 70 de milioane de lei. Cea mai mare sumă, cam jumătate, este consumată de spitale. O pondere foarte mare o au farmaciile pentru eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate. Ca să vă faceţi o idee, decontăm 4,5 milioane de lei lunar la acest capitol. Alte 2 milioane se decontează pentru programele naţionale de sănătate”, a mai explicat Daniel Şurlea. (M.M.)

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: