5 Meserii moderne la care părinții și bunicii noștri nici măcar nu visau

Verbul a muncii a căpătat o serie de noi semnificații în ultimele decenii. Dacă pentru majoritatea oamenilor de acum 100 de ani și chiar și mai târziu a munci însemna a trudi pentru a lucra pământul sau a fabrica tot felul de obiecte în fabrici și uzine, în ziua de azi a munci poate însemna și a sta în fața calculatorului vorbind pe internet, a face fotografii sau chiar a călători. Iar dacă nu ești convins că vocabularul limbii române se schimbă, iată câteva meserii pe care părinții și bunicii noștri nu le-ar fi asociat niciodată cu ideea de muncă, dar pentru noi sunt absolut firești.

#1 Influencer
 

Până la urmă ce este un influencer? Un model? Un formator de opinie? Un artist? Nimeni nu are o definiție clară a acestui job și totuși, în ziua de azi, a fi influencer este la fel de comun cu a fi doctor sau cântăreț. Ca să fii influencer pur și simplu trebuie să te afirmi, iar lumea să te urmărească. Cum? Începând prin a-ți alege un domeniu la care te pricepi și promovându-l. Mai ai nevoie bineînțeles și de o platformă care să-ți deschidă calea către potențialii tăi fani. Dar aceste lucruri sunt detalii pe care ar trebui să le studiezi mai bine dacă îți dorești cu adevărat o astfel de meserie.

#2 Travel blogger
 

Lumea călătorea și înainte de era digitală. Dar prea puțini câștigau bani din această pasiune. În ziua de azi unii sunt călători de profesie și se numesc travel bloggeri. La prima vedere toți acești pasionați de călătorii par să nu facă nimic altceva decât să zboare dintr-un hotel în altul și să se filmeze în vârf de munte, pe plaje exotice sau în orașe aglomerate. Însă acesta nu este decât vârful iceberg-ului, ceea ce travel bloggerii ne lasă să vedem. În spatele fiecărei fotografii sau fiecărui filmuleț există multă muncă, însă totul se recompensează cu experiențe de neuitat și bani pentru că, la urma urmei, este vorba de o meserie.

#3 Model de videochat
 

Oricât ar fi de controversată ideea de a lucra ca model pe internet, în ziua de azi nu mai miri pe nimeni dacă spui că ai un job videochat. Despre modelele de videochat se spun multe lucruri, majoritatea simple zvonuri nefondate, dar se știu și lucruri adevărate cum ar fi faptul că un astfel de job îți poate aduce niște venituri fabuloase cu un minim de efort sau că poți lucra într-un mod plăcut și fără stres, chiar dacă nu ai niciun fel de experiență sau resurse, dar apelezi la un studio care să te susțină.

#4 Copywriter
 

Da, existau copywriteri și acum 50 de ani, dar trebuie să recunoști că erau mult mai puțini decât acum și majoritatea celor care se ocupă astăzi cu o astfel de meserie, dacă ar fi trăit pe vremea aceea, probabil că nici nu s-ar fi gândit să se apuce de scris. Azi există o mulțime de tineri studenți care au nevoie de un venit în plus sau mămici care vor să petreacă mai mult timp alături de puiuții lor, dar și persoane cu adevărat profesioniste, care se ocupă de copywriting pentru diferite branduri și companii. Chiar dacă nu ai mai scris niciun rând în viața ta, ca om modern știi ce înseamnă copywriting și știi și ce trebuie să faci ca să pui bazele unei cariere în acest domeniu, iar lumea și societatea sunt de așa natură încât ai toate șansele de succes.

#5 YouTuber
 

Și a fi YouTuber poate fi o meserie bănoasă pentru o persoană ambițioasă din ziua de azi. Ai o cameră de filmat? Îți place să vorbești? Te pricepi puțin și la editare? Atunci hei! Fii YouTuber! YouTube este una din cele mai populare platforme din prezent și dacă ai șansa sau inspirația de a nimeri nișa potrivită, poți faci bani realizând videoclipuri pe internet.

Vizualizări: 1,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: