Cât de mari pot fi cotele pe care pariezi?

La orice pariu sunt importante cotele. Cotele sunt un raport între sumele mizate de părţi la un pariu. La o cotă 3 la 1 avem o primă parte, casă, care mizează de trei ori suma mizată de partea a doua, pariorul. E vorba de probabilitatea unui eveniment sau a unor evenimente să aibă loc, aşa cum le vede casa.

În spatele cotelor la pariuri sunt combinaţii de mijloace tehnice, fundamentele. Cotele sunt oferite, de casele de pariuri, jucătorilor sub formă de linii de pariuri, linii de joc. Ele variază şi pot fi mari dacă probabilităţile variază, şansele ca un eveniment să se întâmple sunt mai mici, de pildă. De asemenea, o agenție precum Fortuna tinde conform statisticilor să ofere dintre cele mai mari cotela diverse pariuri pe fotbal. Vezi mai multe pareri despre Fortuna.

Se plasează pariuri cu cote mari doar dacă ştii prea bine ce faci, ai analizat evoluţia echipelor, ai experienţă, cunoşti evoluţia jucătorilor pe teren şi poţi intui şi jocul lor. Pe biletele cu mai multe pronosticuri, evenimente, numărul de pariuri cu o cotă mai mică va genera cota finală mult mai mare, peste 7-8, de exemplu.

Care sunt cotele cu adevărat bune?

Cotele foarte bune sunt considerate cele din intervalul 3.0-5.90, cele bune se încadrează în intervalul 5.8-6.50, iar cele medii în intervalul 7-9+. Cotele pe care pariezi pot ajunge şi chiar depăşi cifre destul de mari dacă vrei să rişti şi eşti foarte sigur pe anumite probabilităţi greu de atins, evenimente probabile.

Dacă ai un singur eveniment pe bilet nu vei avea cote mai mari de 2-3, dar dacă ai mai multe evenimente, pronosticuri, atunci cotele vor fi combinate şi cota finală poate depăşi şi 8-9 după cum am văzut deja. Câştigurile sunt mari, diferenţele dintre câştiguri pot fi mari. Totul ţine de intuiţie şi de experienţa în stabilirea cotelor şi în alegerea evenimentelor de pe bilete.

Cât de mari pot fi cotele pe care pariezi depinde şi de ce oferă casele de pariuri, de importanţa evenimentelor sportive de pe bilete, de cât de mult eşti dispus să rişti şi de bugetul tău alocat pariurilor sportive. Cotele pe care vei paria vor creşte progresiv pe măsură ce prinzi curaj şi ajungi să ai bilete cu pronosticuri multiple care îţi vor aduce şi câştiguri pe termen mediu şi lung.

Când alegi cotele mari?

E important de reţinut faptul că nu e bine să alegi mereu cote foarte mari pentru diferite evenimente sportive dacă nu ai o oarecare siguranţă şi nu eşti stăpân pe pariuri, nu cunoşti foarte bine meciuri, jucători, ce se întâmplă în confruntările directe dintre echipa x şi y.

Este cunoscut faptul că doar meciurile care sunt mai greu de prezis au cote mari. De exemplu, dacă o echipă mică joacă cu o echipă foarte bine cotată, aceasta va fi primi o cotă mai mare pentru câștig. Cu toate că este posibil, este puțin probabil ca echipa mică să-i facă probleme echipei mari.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: