5 motive pentru care o afacere locala are nevoie de SEO

SEO, procesul de optimizare al site-urilor pentru motoarele de cautare, este ceea ce ii poate ajuta pe clientii tai sa iti gaseasca afacerea locala in randul Google. Daca un potential client va cauta pe Google ceva ce tu oferi, SEO se va asigura ca tu sa apari in primele rezultate.

Asadar, sa vedem in continuare de ce este atat de avantajos SEO pentru o afacere locala:

#1 Imbunatateste vizibilitatea

Avand in vedere ca majoritatea persoanelor inainte de a opta pentru un serviciu sau produs cauta informatii in mediul online, e important sa fii cat mai vizibil. Ce inseamna acest lucru? Cheia este sa fii pe prima pagina a rezultatelor. De altfel, peste 90% dintre cei care efectueaza cautari nici nu ajung pe pagina a doua.

„Trebuie sa se inteleaga faptul ca acest lucru nu se realizeaza de la o zi la alta, fiind un proces pe termen indelungat, dar cu rezultate 100% si efect garantat.” au afirmat specialistii in marketing online E-Advertising.

#2 Mareste aria de clienti

Unul dintre cele mai importante motive ce stau la baza crearii unui site este de a creste si diversifica baza de clienti. Atat timp cat exista un website realizat in mod corespunzator, cat mai util vizitatorilor si usor de navigat, alaturi de o strategie de promovare eficienta, rezultatele vor fi excelente.

Implementarea unei strategii de SEO va creste pozitionarea site-ului, ceea ce se va concretiza in clienti noi, precum si vanzari mai multe generate.

#3 Rentabilitate

Atunci cand ne referim la rentabilitatea pe care o prezinta SEO trebuie sa ne gandim la acest proces ca la o investitie. Ce inseamna o investitie buna? Una ce se amortizeaza rapid si care va aduce si un profit considerabil, nu-i asa?

 

Ei bine, analizand aceste aspecte SEO este de departe cea mai buna investitie, fiind o strategie de marketing foarte eficienta si care prezinta un ROI (returnarea investitiei) foarte mare.

Cu alte cuvinte, suma de bani investita in cadrul unei campanii de SEO se va intoarce inapoi multiplicat. Mai mult decat atat, analizand pachetele de servicii oferite de E-Advertising acestea se adreseaza oricarui buzunar, putand fi si personalizate, astfel incat sa poate fi permise de catre orice afacere.

#4 Intareste brandul

Pentru succesul unei afaceri increderea pe care o au clientii este foarte importanta. Avand in vedere ca Google trateaza cu prioritate acest aspect, generand doar rezultate relevante si dorind sa ofere siguranta celor care efectueaza cumparaturi online, pozitionare pe prima pagina va aduce si un plus de incredere.

 

De asemenea, va consolida si chiar intari brandul afacerii respective, fiind unul de top!

#5 Clientii folosesc telefoanele

E un lucru mai mult decat evident ca traim in era smartphone-urilor, iar in prezent mai mult de jumatate din randul celor care cauta ceva pe motoarele de cautare o fac cu ajutorul acestora.

 

Implementarea unei strategii de SEO Local va avea rezultate deosebite pentru o afacere care isi doreste sa atraga clientii din proximitate, ce vor descoperi informatiile, produsele si serviciile oferite utilizand telefonul.

#5 Competitia deja face SEO

Sa ignori toate avantajele si importanta pe care o au motoarele de cautare pentru afacerea ta este cea mai mare greseala pe care o poti face. Ca in orice mediu business, concurenta exista si faptul ca ea acorda interes procesului de SEO nu va face decat sa castige teren in fata ta.

 

Orice zi in care procesul de SEO este ignorat e una in care se pierd foarte multi clienti in detrimentul competitiei. Asadar, acum este momentul perfect de a incepe sa implementezi aceste sfaturi si sa tii cont de ideile mentionate mai sus!

Vizualizări: 1,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: