8 moduri în care un vas crock vă poate simplifica viața

Realitatea de astăzi este că cei mai mulți dintre noi suntem ocupați și deseori pe fugă. Între muncă, școală, activități de familie și viața în general, lucrurile pot deveni copleșitoare. Aici este locul în care un crock pot (numit și slow cooker) vă poate ajuta să ușurați planificarea meselor și să economisiți timp și bani.

În mod obișnuit, utilizarea unui crock pot implică o pregătire rapidă urmată de un timp de gătire lent. Acest lucru poate avea ca rezultat o masă simplă, sănătoasă și delicioasă care vă așteaptă imediat ce intrați pe ușă după o zi plină. Odată cu o astfel de oală de gătit, există o mare varietate de alimente pe care le puteți prepara, inclusiv supe, tocănițe și caserole.

Ca și cum faptul că puteți să o setați și să uitați de ea nu ar fi fost suficient, iată și mai multe motive pentru a iubi un crock pot.

Mâncarea se gătește singură

Probabil știați că puteți ieși din casă în timp ce mâncarea se gătește. Dar mai este și altceva: dacă diminețile dvs. sunt prea agitate pentru a băga efectiv ingredientele pentru cină în acel crock pot sau multicooker Tefal, încercați tehnica „nopții dinainte”. Aruncați totul în oală înainte de a merge la culcare și apoi porniți aparatul. Când vă treziți, transferați acel pui perfect gătit într-un recipient de plastic, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei în timp ce faceți duș, apoi puneți-l la frigider. Aromele se vor intensifica, astfel încât va avea un gust și mai bun atunci când îl reîncălziți în acea seară.

Un crock pot înseamnă mai puține vase de spălat.
Dacă vreți să reduceți numărul de spălări - și atât - încercați o pungă de plastic. La început am fost sceptici (cum poate fi o pungă de plastic rezistentă la căldură? Chiar păstrează oala curată?), apoi am încercat să folosim una pentru a face chili. După cină, am transferat resturile într-un recipient separat, am scos punga, am șters interiorul aragazului cu un prosop de hârtie și asta a fost tot.

Crock pot-urile pot da naștere unor mese delicioase.
Dar mai este și altceva: acele mese tind să fie genul de mâncăruri care au un gust și mai bun a doua zi la prânz, sau ascunse în congelator și reîncălzite într-o seară în care nu aveți chef să gătiți. Tocănițele, supele și cărnurile înăbușite, toate se îmbunătățesc cu vârsta. Chili tinde să se îngroașe cu timpul, ceea ce îl face cu atât mai bun pentru a fi servit cu chipsuri tortilla. Lăsând lasagna la rece și apoi reîncălzind-o ușor (astfel încât să fie caldă, dar nu să se înmoaie), va fi foarte ușor să o tăiați în pătrate îngrijite. Iar dacă faceți un curry sau un alt fel de mâncare cu multe condimente și îl mâncați imediat, s-ar putea să simțiți gustul chimenului, al ghimbirului și al turmericului în mod individual. Reveniți mai târziu, însă, și aromele se vor fi contopit, rezultând un fel de mâncare netedă, savuroasă și cu un gust robust.

Crock pot-urile sunt ideale pentru a obține carne fragedă, care se desprinde de pe oase.
Multe dintre alimentele care sunt atât de ideale pentru gătitul lent se întâmplă să fie și cele mai ieftine. Friptura, costița, umărul și mușchiul de porc sunt toate prietenoase cu bugetul și au cel mai bun gust atunci când le gătiți timp îndelungat, deoarece au mult țesut conjunctiv, care se înmoaie și face carnea fragedă. Bucățile mai scumpe, în special carnea de vită, cum ar fi filet mignon, New York strip, T-bone și rib-eye, tind să aibă un gust mult mai bun atunci când le gătiți rapid la foc mare.

Multe dintre ingredientele necesare pentru mesele crockpot sunt alternative sănătoase și accesibile. Fasolea, legumele congelate și bucățile de carne mai puțin costisitoare sunt ingrediente comune.

Reducerea grăsimilor și a caloriilor
Cu un crock pot, nu este necesar uleiul sau prăjirea, iar acest lucru reduce grăsimile și caloriile. Temperatura mai lungă și joasă a vasului de crock pot frăgezește o bucată de carne mai puțin costisitoare și îi scoate cu adevărat în evidență aroma.

Pregătire într-un singur pas
Pregătirea într-o singură etapă este și ea foarte dorită. De obicei, toate ingredientele sunt adăugate în crock pot dintr-o dată. Acest lucru economisește timpul de pregătire, precum și reduce semnificativ timpul de curățare. Multe rețete vor face o cantitate mare de mâncare, iar congelarea resturilor va face ca prânzurile sau cinele să fie ușoare în viitor.

Flexibilitate
Crock pot-urile vă oferă și flexibilitate. În funcție de activitățile de peste zi, puteți începe o masă dimineața sau în jurul prânzului și puteți găti la foc mare sau mic. Un alt avantaj este că este nevoie de mai puțină energie electrică cu un crock pot, spre deosebire de un cuptor standard.

Eliminați tentațiile
Adăugarea unei mese crock pot la rutina săptămânală poate ajuta la eliminarea tentației de a comanda mâncare, care este de obicei mai puțin nutritivă și mai scumpă.

Vizualizări: 861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: