A agonizat opt ore agăţat de un stâlp electric

Un tânăr din Arcani a stat agăţat de un stâlp de înaltă tensiune timp de opt ore. După primele cercetări ale poliţiştilor, oamenii legii iau în calcul varianta sinuciderii după o ceartă în familie. Petre Antoce riscă să îi fie amputate braţele deoarece s-a electrocutat de firele de înaltă tensiune. Ieri dimineaţă aceasta a fost trimis la un spital din Craiova pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Petre Adrian Antoce în vârstă de 20 de ani s-a urcat pe stâlpul de înaltă tensiune duminică în jurul orei 18, unde a rămas atârnat de scheletul metalic de prindere a cablurilor electrice. Abia trei ore mai târziu acesta a fost găsit de doi tineri alarmaţi de strigătele tânărului. “Noi veneam de la bar şi l-am auzit strigând. Am venit aici, ne-am suit pe stâlp, l-am ţinut în braţe cam o oră şi jumătate, două. El era curentat cu mâinile jupuite, abia l-am ţinut. Rămase prins de picior cu capul în vale. Are hemoragie la un picior”, a spus Alina Berca, unul dintre salvatori.

În jurul orei 2.00 şi-au făcut apariţia şi pompierii care l-au coborât pe tânăr în condiţii de siguranţă. Intervenţia a fost una dificilă deoarece firele erau încărcate de curent, reprezentanţii CEZ venind după intervenţia echipajului ISU Gorj. “Am folosit o autospecială de lucru cu apă şi spumă, am folosit autoscara pentru a-l coborî de pe stâlp. Avea un picior prins între sârmele de curent, a fost greoaie intervenţia”, a declarat Florin Sorescu, comandantul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu.   

Tânărul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Medicii spun că cel mai probabil tânărul îşi va pierde ambele braţe. “Tânărul a fost adus în şoc hipotermic şi electrocutat. Starea acestuia este gravă, cel mai probabil îi vor fi amputate ambele mâini. Va fi trimis la Craiova”, a precizat Liliana Crăciun, medic UPU.

Gestul tânărului, un mister

Nimeni nu îşi explică gestul tânărului, nici măcar tatăl vitreg, care  a venit la faţa locului alături de fiul său mai mic. Localnicii spun că Petre Antoce a rămas pe drumuri, după ce mama sa a decedat în luna februarie, tatăl său vitreg alungându-l din casă, între ei având loc mai multe certuri, el fiind găzduit de autorităţile locale din Arcani într-un imobil amplasat lângă primăria din localitate. “Eu nu ştiu nimic de el. Era plecat în munţi, nu ştiu de ce s-a urcat pe stâlp. Nu ştiu nimic, habar n-am. Eu nu m-am certat cu el”, a spus tatăl vitreg al acestuia.

Dar faptul că cei doi se certau destul de des este confirmat şi oamenii legii, care vin cu o posibilă explicaţie la gestul tânărului de a se urca pe stâlpul de înaltă tensiune. “Din primele cercetări s-a stabilit faptul că între tânăr şi membrii familiei ar fi existat anterior o discuţie în contradictoriu. Pentru a stabili cu exactitate motivele care l-au determinat să recurgă la acest gest urmează ca în perioada următoare, tânărul să fie audiat de poliţişti”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.  

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: