Un poliţist din Bâlteni a intrat cu maşina de serviciu în TIR

Un poliţist din Bâlteni a fost la un pas de moarte după ce a intrat cu maşina de serviciu într-un TIR staţionat pe partea carosabilă. În urma impactului, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa, ulterior fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Acum are dosar pentru vătămare corporală.

Daniel Manea în vârstă de 25 de ani, agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Bâlteni, s-a izbit cu maşina de serviciu de un autotren defect, staţionat pe partea carosabilă, în localitatea Peşteana. Accidentul s-a produs miercuri seara în jurul orei 21, la trei ore după ce omul legii începuse serviciul. Mai multe echipaje de poliţie s-au deplasat la faţa locului. Anchetatorii spun că acesta efectua o patrulare în momentul producerii accidentului, iar din cauza imprudenţei s-a izbit de TIR. „Accidentul s-a produs pe DE 79, poliţistul se afla într-o activitate de patrulare pe raza localităţii Peşteana şi din cauza imprudenţei în conducere a intrat într-un autotren care se afla parcat neregulamentar pe partea carosabilă, în dreptul indicatorului care interzice depăşirea şi a marcajului continuu”, a precizat Dumitru Tatomir, comisar şef în cadrul Serviciului de Poliţie  Rutieră Gorj.     

Martorii confirmă că tiristul a parcat regulamentar

Şoferul TIR-ului, un constănţean, dormea în momentul în care s-a produs impactul. Bărbatul contrazice poliţiştii şi spune că TIR-ul era semnalizat corespunzător. „Mă aflu de 24 de ore aici, aveam puse avariile. N-am roţi la maşină. Aştept să vină şeful meu să îmi aducă altele. Dormeam când s-a întâmplat. M-am dat jos şi am mers să îi acord primul ajutor. Era cu telefonul în mână, inconştient. Probabil butona la telefon de nu mi-a văzut maşina”, a spus Ion Pascariu, şoferul de pe autotren.  

Martorii spun de asemenea că TIR-ul era semnalizat cu luminile de avarii. „Eu am trecut acum 20 de minute pe aici cu maşina şi pot să spun că erau activate luminile de avarie”, a spus un martor.

Poliţistul a stat preţ de câteva minute încarcerat între fiarele contorsionate. Un echipaj al Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Gorj s-a deplasat la faţa locului, însă bărbatul a fost scos dintre fiare înainte ca ei să ajungă, poliţistul fiind preluat de o ambulanţă. A fost transportat la Spitalul Judeţean Gorj pentru a primi îngrijiri medicale. După câteva ore, poliţistul a plecat acasă.

Dosar penal

Pe numele poliţistului a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „Actele premergătoare întocmite în acesta caz urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, competent cu soluţionarea”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Gorj. Rămâne ca instanţa să se pronunţe în acest caz.

Galerie foto





Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: