A câștigat detașat alegerile în Republica Moldova

Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,49% dintre voturi. Scorul este cel mai mare obținut vreodată de vreun concurent electoral în istoria alegerilor din Republica Moldova.

PAS este urmat de blocul comuniștilor și socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon având 27,38% dintre voturi.

Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic Șor, creditat cu 5,78% dintre voturi. Blocul Electoral Renato Usatîi are doar 4,11% și nu va intra în parlament, potrivit datelor preliminare. Parlamentul Republicii Moldova are 101 de locuri.

„Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei”, a transmis duminică seara președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, fostul președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), partidul reformist și proeuropean care se prefigurează a fi marele câștigător al alegerilor parlamentare anticipate.

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a mulţumit, duminică seară, tuturor celor care au ieşit la vot. ”Am avut o campanie activă şi, din calculele noastre, avem rezultate pe măsură”, a afirmat Dodon, care a adăugat că ”de mâine va începe o nouă etapă în Republica Moldova. Dodon a cerut tuturor politicienilor să nu mai permită alte crize politice.

Vizualizări: 2,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: