A castigat o masina pentru ca a mizat corect la bursa

·         Ionel Popescu, 37 de ani, este câștigătorul primului concurs de tranzacționare din mediul real organizat de BVB

·         Investitorul a obținut un randament de peste 30% și marele premiu: un SUV Dacia Duster, cu asigurare completă pe un an

·         Primii zece concurenți au avut randamente de peste 15%; aproape 50 de concurenți au obținut randamente de două cifre

·         Cel mai tânăr concurent are 25 de ani, iar cel mai în vârstă 83 de ani

Bursa de Valori București (BVB) a premiat concurenții care au obținut cele mai mari randamente la finalul competiției „Condus de randament”, primul concurs de tranzacționare din mediul real organizat de BVB, în cadrul unei Gale. Câștigătorul primei ediții este Ionel Popescu, 37 de ani, din București, care în patru luni de tranzacționare a obținut un randament de 30,34%.

„Am căutat mereu să cresc economiile familiei. Am considerat că investițiile la bursă mi se potrivesc. Am participat în acest concurs ca urmare a mesajului transmis de BVB și a întregii promovări (n.red. a competiției),” a spus la Gala de decernare a premiilor Ionel Popescu, care lucrează de peste 10 ani în domeniul managementului de proiect. „Am devenit investitor în anul 2013 și am participat la mai multe evenimente de educație financiară organizate de BVB și BCR (n.red. brokerul prin care acesta tranzacționează),” a adăugat câștigătorul. Pentru acest concurs, el a studiat site-urile firmelor listate la bursă, rapoartele oficiale, a urmărit informațiile din media și din mediul fiscal, dar și inițiativele strategice de preluare sau retragere de pe o piață.

„Am acceptat provocarea obținerii celui mai mare randament motivat de competiție. Am avut încredere în deciziile mele de investiții, chiar daca în primele 3 luni și o săptămâna de concurs nu am contat în clasament. Am făcut mai multe tranzacții generatoare de profit cumpărând chiar și atunci când acțiunile în care eu credeam au scăzut cu mai mult de 2 puncte procentuale față de prețul la care am cumpărat inițial”, a comentat Popescu.

„Aș vrea să-l felicit pe câștigător pentru randamentul obținut în patru luni. Evident, felicitările merg către toți participanții din acest concurs. Ei sunt dovada că atunci când te implici poți obține rezultate remarcabile. Sperăm ca prima ediție <> să-i inspire pe actualii și viitorii participanți la piața de capital. Pe noi clar ne-a inspirat și, ținând cont de solicitările primite, ne dorim să lansăm, în acest an, cea de-a doua ediție,” a anunțat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

„Faptul că oameni obișnuiți au reușit să obțină în termen scurt randamente de peste 30% arată că avem investitori care pot analiza cu foarte mare atenție activitatea companiilor listate. Reușita lor transmite și celorlalți potențiali participanți la piață, cei care încă așteaptă pe margine și care nu au investit până acum în acțiunile listate la BVB, că succesul pe piața de capital este posibil,” a spus Lucian Anghel, președintele BVB.

În cadrul Galei de premiere, câștigătorul a fost premiat cu un SUV Dacia Duster, în versiunea de echipare Laureate. Partenerul principal al proiectului a fost Raiffeisen Bank.

Podiumul a fost completat de investitori care au obținut fiecare randamente de peste 24%. Cristian Duță, 48 ani, din Albeștii de Argeș, a obținut locul al doilea în cadrul „Condus de randament”, cu un câștig de 24,13%. Alin Modan, 31 ani, din București, a obținut cu 24,01% al treilea cel mai bun randament din concurs.

Primii zece concurenți au avut randamente de peste 15% și aproape 50 de concurenți au obținut randamente de două cifre, ceea ce corespunde unor câștiguri de peste 10% în doar patru luni. În cadrul concursului „Condus de randament”, cel mai tânăr participant are 25 de ani, iar cel mai în vârstă 83 de ani.

Primii 20 de participanți care au obținut cele mai mari randamente au fost premiați de Bursa de Valori București și partenerii săi:

·         Premiul 1 - un autoturism Dacia Duster Laureate (mașina are poliță CASCO completă și RCA pentru o perioadă de 12 luni, oferite de Destine Broker)

·         premiul 2 - un voucher de cumpărături în valoare de 3.000 EUR, oferit de eMAG

·         premiul 3 - o vacanță premium de 5 zile în România, oferită de Happy Tour

·         premiul 4 - un Smart Scooter Evolio X-Board, oferit de Evolio

·         premiul 5 - un ceas Vector Watch Luna Rose Gold, oferit de Vector Watch

·         premiul 6 - un ceas Vector Watch Luna Argintiu, oferit de Vector Watch

·         premiul 7-16 - un abonament premium pentru 12 luni, oferit de Avocatnet.ro

·         premiul 17-20 - o pușculiță Fluent în Finanțe, oferită de Bursa de Valori București

Primul concurs de tranzacționare din mediul real organizat de Bursa de Valori București a început pe 17 octombrie 2016 și s-a încheiat pe 17 februarie 2017. Nu a existat o sumă minimă obligatorie de intrare în competiție, iar participanții au avut libertatea să aplice propria strategie de investiții pentru a obține randamente cât mai ridicate și a fi astfel eligibili pentru premii.

Partenerii primei ediții „Condus de randament” au fost Raiffeisen Bank, eMAG, Happy Tour, Evolio, Poșta Română, ACCA, Dacia, Destine Broker, Vector și Avocatnet.ro.

Vizualizări: 2,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: