A câştigat trofeul celui mai mare festival de muzică lăutărească

Cei mai buni lăutari înscrişi la festivalul-concurs „Gena Bârsan” au fost premiaţi pe două secţiuni: tarafuri tradiţionale şi rapsozi populari. Cel mai mare festival de muzică lăutărească din Gorj şi din Oltenia a avut loc marţi, 28 august, în oraşul Târgu-Cărbuneşti, iar artiştii prezenţi au cucerit juriul cu reprezentaţiile lor.

Trofeul festivalului, oferit de Consiliul Judeţean Gorj, în valoare de 2.000 lei, a mers către Taraful Pimpi Enoiu din Godineşti. Premiul I, în valoare de 1.400 lei, dat de Consiliul Local şi Primăria Târgu Cărbuneşti, a ajuns la taraful Mornea Constantin din Tismana. Rapsodul popular Ion Piţigoi din Dragoteşti şi-a adjudecat premiul I în valoare de 550 lei.

Premiul II, în valoare de 1.200 lei, oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, a mers către taraful Rap Pantelie din Godineşti. La categoria rapsozi populari, premiul al II-lea, în valoare de 450 lei, a fost câştigat de Pobirci Bălaşa.

Premiul III în valoare de 1.100 lei a fost oferit de Şcoala Populară de Artă tarafului Vică Argint din Godineşti. Maria Drulă a primit 300 de lei pentru acelaşi loc ocupat la categoria rapsozi populari.

Premiul „Alită Piţigoi” în valoare de 900 lei, înmânat de Centrul Cultural „Tudor Arghezi”, a fost obţinut de taraful Gioni Piţigoi din Târgu Cărbuneşti. Consiliul Local Târgu Cărbuneşti a oferit două premii speciale în valoare de 500 lei, fiecare, tarafurilor Macu Argint din Godineşti şi Geacu Cristian din Tismana. Popirci Ion din Godineşti a câştigat o menţiune în valoare de 500 lei. Au mai fost acordate un premiu special în valoare de 300 lei - Ela Lătăreţu şi trei menţiuni: Rap Izabela, Bivolaru Elena din Logreşti şi Hica Alexandra.

Festivalul de muzică lăutărească autentică „Gena Bârsan” a fost organizat de Consiliul Local şi Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Vizualizări: 2,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: