A căzut tavanul peste ei, în sala de clasă

Poliția a demarat o anchetă penală în cazul prăbușirii tavanului la Școala Gimnazială Alămor, unde patru elevi au fost răniți ușor, după ce elemente din tavanul fals au căzut peste ei. Dosarul vizează săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

Incidentul s-a petrecut în clasa unde învățau 12 copii, iar patru dintre aceștia au suferit răni ușoare. Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu a explicat că ancheta va fi înaintată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, care va propune o soluție legală în acest caz.

La data de 7 februarie, în jurul orei 12:00, poliția a fost alertată prin apel la 112 cu privire la prăbușirea plafonului din rigips al unei clase de la Școala Gimnazială Alămor. La fața locului, echipaje medicale și polițiste au constatat că informațiile primite se confirmă, iar patru elevi, doi băieți și două fete, au suferit traumatisme minore și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

În urma incidentului, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sibiu a decis să mute elevii de la etajul I al școlii într-un alt corp de clădire. Clădirea școlii datează din 1936, iar tavanul fals a fost montat în perioada 2006-2007. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sibiu, Constantin Dincă, această școală se află pe lista de investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Primarul localității Loamneș, Maria Greavu, a declarat că nu are informații cu privire la cauza prăbușirii tavanului fals și că se așteaptă la concluziile verificărilor. În prezent, școala este administrată de Primăria Comunei Loamneș și găzduiește 82 de copii, de la grădiniță până la clasa a VIII-a.

Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: