A doua amânare la Băleşti. Alegeri anticipate la Consiliul Local?

Ședința de Consiliu Local de la Bălești a fost amânată pentru a doua oară, consilierii USL lipsind şi de această dată. Useliştii evită alegerea peremistului Mădălin Ungureanu în funcţia de viceprimar. La Bălești înțelegerea este făcută între PRM și PDL. În urma unui troc, aceștia susțin împreună viceprimarii de la Padeș. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, dacă nici la şedinţa de duminică nu vor veni, cei şapte consilieri îşi pierd mandatele şi vor fi organizate alegeri anticipate.

Doi dintre cei șapte consilieri locali absenţi de la şedinţa de la Bălești sunt în vacanță. Unul pe litoralul românesc, iar altul în Franța. O a treia consilieră este plecată să-și efectueze niște analize la un spital din București. De restul nu se știe nimic. Nici măcar primarul Aristică Paicu nu a făcut act de prezență la ședința de constiture a Consiliului Local şi de alegere a vicelui. “Nu pot să vă spun decât de trei consilieri care ne-au anunțat că nu pot ajunge la această ședință. Restul nu știm de ce nu s-au prezentat. Noi am respectat procedura și fiecare dintre ei au fost anunțați conform legii cu trei zile înainte de această ședință. Nici domnul primar nu a fost prezent, nu știm din ce motive. Ieri a fost la serviciu, însă nu ne-a anunțat că nu va veni astăzi. O să amânăm ședința cel mai probabil pentru duminică pe motiv că nu s-au întrunit două treimi din consilieri”, a declarat Vasile Cârlogea secretarul primăriei Bălești.

Motivul pentru care cei șapte consilieri locali USL nu s-au prezentat este lesne de înțeles. Nu sunt de acord cu alegerea viceprimarului Mădălin Ungureanu din partea PRM, iar pentru că nu au majoritate în consiliu, Ungureanu are toate șansele. “Vor trebui să înțeleagă că este bine să colaboreze. Nu se poate așa. Aici puterea va trebui să facă echipă cu opoziția pentru că așa este normal. Nu s-au prezentat nici astăzi, asta e, va mai fi o a treia întâlnire”, a declarat Cătălin Bucălăete, președintele PRM Gorj.

Îşi pierd mandatul

În cazul în care nici duminică nu se vor prezenta la ședința de Consiliu Local, cei șapte consilieri își pierd mandatele, susțin reprezentanții Prefecturii Gorj. “Aceasta este a doua oară când ne-am întrunit în ședința de Consiliu Local, iar din cauză că nu s-au prezentat cei șapte consilieri nu s-a putut ține ședința. Vom reveni cel mai probabil duminică. În cazul în care există trei întruniri cu absenți nemotivați, aceștia își vor pierde mandatele de consilieri locali urmând a fi validați următorii pe listă, putându-se ajunge la situația în care să fie organizate alegeri anticipate pentru Consiliul Local”, a declarat reprezentantul Prefecturii Gorj, Boncea Daniel.

„Au încercat să ne boicoteze. Nu acceptă să mă aleagă viceprimar.Și în plus, aceștia întrerup activitatea primăriei. Practic, în această perioadă primăria nu funcționează”

 Mădălin Ungureanu, consilier local PRM

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: