Işfan, şi adjunct şi general la IŞJ Gorj

Justin Paralescu și Gheorghe Mitescu nu mai sunt șefii Inspectoratului Școlar  Județean Gorj. Aceștia au primit marți seara ordinele de eliberare din funcție din partea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului după ce săptămâna trecută și-au dat demisiile de onoare. Ieri dimineață a fost emis ordinul de numire pentru Ion Ișfan, care este noul inspector școlar general adjunct, funcție deținută anterior de Gheorghe  Mitescu. Până la numirea unui nou inspector general, cel mai probabil Gheorghe Nichifor, Ion Isfan va fi cel care va conduce învățământul gorjean.

Ion Ișfan conduce de ieri ISJ Gorj, după ce Justin Paralescu și Gheorghe Mitescu au primit ordinele de eliberare din funcție. Ișfan a primit ordinul de numire pentru postul de inspector școlar general adjunct, în jurul orei 10.00, oră la care s-a și prezentat la ISJ Gorj pentru a prelua ștafeta. Până la numirea lui Gheorghe Nichifor pe funcția de inspector școlar general, Ișfan va asigura conducerea ISJ Gorj.  Cel mai probabil Gheorghe Nichifor va primi ordinul de numire în jurul datei de 15 iunie, după alegerile locale, asta pentru că directorul de la ”Ecaterina Teodoroiu” candidează pentru un post de consilier județean din partea USL. ”Începând de azi (n.red.ieri) nu mai sunt inspector școlar general, am primit o adresă prin care ni se aducea la cunoștință faptul că ni s-a aprobat cererea de încetare a detașării în interesul învățământului pe funcția de inspector școlar general. Același lucru s-a întâmplat și în cazul inspectorului școlar general adjunct, domnul profesor Gheorghe Mitescu. Noul inspector școlar general adjunct al ISJ  Gorj este profesorul Ion Ișfan. Nu a venit încă numirea pentru funcția de inspector școlar general, astfel încât noi am comunicat cu domnul Ișfan, care trebuie să preia comanda inspectoratului până când va fi numit un nou inspector școlar general”, spune Justin Paralescu.

A aşteptat mult

Pentru Ișfan această numire este una normală și spune că o să facă echipă bună cu Gheorghe Nichifor. ”Această numire mi se pare normală, numai că a venit cam greu. Nu știu cine va veni inspector școlar general. Din ce zice presa vine domnul Gheorghe Nichifor și m-ar bucura să vină dânsul pentru că este un om care are foarte multă experiență și este un om pe care te poți baza”, susține Ion Ișfan. În ceea ce privește eventualele schimbări de la nivelul ISJ Gorj, acesta precizează că încă nu vor avea loc. ”Eu tot timpul am fost un om care a făcut echipa acolo unde am lucrat. Trebuie să evaluăm, să vedem ce se întâmplă, care din colegi vor să lucreze cu noi, care merită să lucreze în continuare. Noi suntem deschiși să lucrăm cu profesioniști. Nu știu dacă o să fie și concedieri, să vedem ce e pe aici, oricum vine vacanța și avem de realizat bacalaureatul, un examen foarte greu, evaluarea națională și examenele pentru ocuparea posturilor în învățământ. Va fi o vară destul de agitată și plină de evenimente”, mai declară acesta. Conform unui comunicat emis de Ministerul Educației până la data de 5 iunie 2012, au fost emise ordine de eliberare din funcție pentru 24 de inspectori școlari generali, dintre care 13 prin demisie și 11 prin încetarea detașării.


Concurs pentru ocuparea funcțiilor de inspectori

În perioada august-septembrie 2012 Ministerul Educației va organiza concursuri pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general și inspector școlar adjunct. Astfel, în perioada 27 iulie - 3 august 2012 va avea loc  înscrierea candidaților, pe 30 iulie  vor fi emise ordinele privind numirea comisiei de elaborare a subiectelor, respectiv a comisiei de concurs, în intervalul 6 - 8 august va avea loc depunerea dosarelor candidaților la MECTS, iar pe 10 august 2012 va fi stabilit programului concursului. Desfășurarea concursului și afișarea rezultatelor va avea loc în perioada 20 - 27 august, iar între 21 august și 3 septembrie vor fi înregistrate eventualele contestații. Între 30 august și 12 septembrie 2012 vor fi rezolvate contestațiile și vor fi comunicate către petenți a rezultatelor finale, urmând ca pe 15 septembrie 2012 să fie emise ordinelor de numire.

”Voisusțineexamenpentruocupareaacestuipost.Nupoțiocupiposturiledeînvățământpolitic,citrebuieocupateînurmacâștigăriiconcursului,așacumprevedelegislația.Spercanoulgeneralfienumitcâtmairepede”

Ion Ișfan

”Așacumammaispus,meserianoastrăestedeprofesorișivoiîntoarcelacatedradematematicădelaColegiulNaționalEcaterinaTeodoroiu”

Justin Paralescu

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: