Primari de meserie. Candidează pentru al şaselea mandat!

Gorjul se apropie cu pași repezi de ziua în care își va alege pentru un nou mandat autoritățile locale și județene. Duminică, toți cetățenii cu drept de vot din Gorj sunt așteptați la urne să-și aleagă primarii, consilierii locali, președintele de județși consilierii județeni. În județul nostru sunt primari care au ocupat această funcţie 20 de ani şi mai candidează.

Cei mai longevivi primari din Gorj sunt de departe primarul din Crușeț, Viorel Drăgușin și primarul din Căpreni, Emil Cătănoiu. Cei doi primari candidează duminică pentru al șaselea mandat declarând că meseria de primar a fost una solicitantă, dar care le-a adus și satisfacții. Viorel Drăgușin a ieșit de cinci ori la rând primar din primul tur iar alegerile de duminică sunt o simplă formalitate. Spune că oamenii s-au obișnuit cu el iar respectul este reciproc. ”În cinci mandate am ieșit primar din primul tur, am cel mai mare număr de proiecte, șapte din care cinci sunt finalizate și două sunt în derulare. Lumea știe, cunoaște iar cei care au candidat au candidat de formă. Întotdeauna când ești primar dacă nu muncești din prima zi până în ultima zi nu ai făcut nimic”, a declarat primarul din Crușeț, Viorel Drăgușin.

Primar din 1990

Un alt primar de meserie este Emil Cătănoiu, cel care gospodărește comuna Căpreni din 1990. Perioada la primărie nu a fost una ușoară ci dimpotrivă, cu multe greutăți și obstacole. Mărturisește că nu are regrete deși primăria i-a ținut cumva loc de familie. ”Chiar sunt primar de meserie dar a fost o meserie pe care am exercitat-o cu multă dăruire, pe care am trăit-o intens chiar dacă uneori am uitat că am familie. Nu am regrete, am împliniri dar mai am câteva probleme de rezolvat care stau pe agenda de lucru a comunei Căpreni. Practic, nu a trebuit să-mi fac campanie, oamenii mă cunosc de atâția ani și s-au obișnuit cu mine. A fost poate cea mai liniștită campanie de când sunt eu primar”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Ciocea şi Paicu, abia la al treilea mandat

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, candidează și el pentru al cincilea mandat. Înainte de a fi primar, a lucrat la fosta cantină a partidului și mărturisește că primăria i-a scos peri albi dar i-a adus și împliniri. ”Nu este ușor dar e plăcut când ai realizări. Trebuie să uiți că ai familie, să alergi tot timpul să aduci bani în comună, proiecte, să stai pe la ușile ministerelor. Cu toate astea, vreau să-mi termin toate proiectele începute pentru că am muncit pentru ele”, a precizat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Aristică Paicu, primarul comunei Bălești candidează duminică pentru al treilea mandat în fruntea comunei. ”Înainte de a candida prima dată mi-am făcut o autoevaluare. Nu a fost ușor, am muncit în echipă. Fiind inginer de meserie, mi-a plăcut foarte mult organizarea. Am făcut proiecte, am făcut împrumuturi bancare și în final iată-mă, candidez la al treilea mandat”, a mărturisit Aristică Paicu.

PRIMARI DE MESERIE

Printre primarii care se pot lăuda că au stat ani mulți în fruntea primăriei mai amintim pe Florin Cârciumaru la Târgu Jiu, Ion Gruescu - Negomir, Maria Vasilescu-Țânțăreni, Grigorie Petre-Plopșoru, Elena Mosor-Alimpești, Constantin Mihuțescu- Baia de Fier, Victor Geogia- Bengești Ciocadia, Petre Gușiță- Jupânești, Ion Andronescu- Dănciulești sau Vasile Vlăduleanu- Bîlteni.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: