A găsit o dronă militară pe câmp și a dus-o acasă cu tractorul

Alertă în Bistriţa-Năsăud, după ce un bărbat din comuna Dumitra a anunţat că o dronă militară s-a prăbuşit pe un câmp din zonă. Localnicul le-ar fi precizat poliţiştilor că aparatul de zbor are aproximativ un metru şi ar avea însemne ruseşti. 

Drona a fost ridicată de oamenii legii. 

Drona a căzut într-un şanţ, iar un tânăr de 20 de ani a observat-o. În jurul orei 20, după ce a terminat munca, ar fi luat-o de acolo cu un tractor. Abia când a ajuns cu ea acasă, la lumină, tânărul ar fi văzut că avea inscripţii din alfabetul chirilic şi un număr de înmatriculare. Atunci a sunat la poliţie şi au venit echipe complexe care au demarat verificările.

Drona nu pare să aibă, însă, legătură cu războiul din Ucraina.

Reprezentanţii Parchetului Militar Cluj au transmis că acest caz va fi preluat de Curtea Militara de la Bucureşti.

Oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliţie judeţean Bistriţa-Năsăud au declarat că este vorba despre un aparat de tip aeromodel, fără pilot, care funcţionează cu telecomandă. Aceştia nu au putut preciza dacă aparatul de zbor era sau nu dotat cu cameră de înregistrat. 

Locul în care a fost găsit aeromodelul este situat la aproximativ 120 de kilometri de punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmaţiei. 

Un alt incident care implică o dronă militară a avut loc joi treacută în Croația. Un aparat de zbor fără pilot s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri într-un parc din capitala Zagreb, a anunţat poliţia. Era vorba despre dronă de recunoaştere, de fabricaţie sovietică, de tip Tupolev 141 (Tu-141), folosită recent și de forţele ucrainene.

Drona a intrat și în spaţiul aerian românesc, venind dinspre Ucraina şi a ieşit, după numai trei minute, a confirmat vinerea trecută ministerul Apărării. Provenienţa dronei nu a fost încă stabilită, însă anumite detalii indică faptul că ar putea aparţine atât armatei ruse sau celei ucrainene, a menţionat ministrul croat al Apărării, Mario Banozic.

Vizualizări: 5,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: