Gorj: Pastramă de urs, cerb și mistreț vândută pe marginea drumului
Turiștii care ajung pe Transalpina sunt fascinați de preparatele comercializate pe marginea drumului sau in zonele special amenajate, care de care mai sofisticate. Comercianții de aici dau asigurări că toate produsele sunt 100% naturale, cu produse din propriile gospodării, însă apar suspiciuni la produsele de vânat.
Un turist ajuns pe Transalpina a găsi pastramă de urs cu 250 de lei kilogramul, de mistreț cu 140 de lei kilogramul și pastramă de cerb cu 150 de lei kilogramul și a rămas surprins.
"Asta este înșelătorie la drumul mare și autoritățile cred că ar trebui să intervină. În marile restaurantele din România friptura de vânat este extraordinar de scumpă, depășește 100 de euro sută de grame, iar aici pastrama se vinde cu 250 de lei kilogramul. Sunt sigur că pastramă de cerb e mai de grabă de capră, cea de mistreț de porc și cea de urs este de vită”, a scris acesta redacției.
În plus, turistul a fost șocat și de faptul că sunt zeci de comercianți care se bat cu pumnul în piept că aduc aici produse din propria gospodărie, dar surpriză, cam toate au același gust.
"Aici este japcă la drumul mare. Poate brânza este de la ei din gospodărie că am văzut turme de oi prin zonă, dar am trecut pe la mai multe tarabe și de exemplu cârnații, salamul, slăninuță, toate au același gust. Nu ai cum decât dacă le cumperi din același supermarket și le vinzi aici la preț dublu, și spui că sunt chipurile bio. Eu mănânc bio și natural, dar aici nu este nici pe departe așa ceva, poate doar brânza. Cârnații sunt luați cu 40 de lei și se vând cu 80. Inclusiv pâine care spun ei că este de casă, este de brutărie. Spun asta pentru că soția mea face pâine și știu diferența. Îi pot prostii pe aia care au crescut între betoane și care nu știu gustul de preparate de țară, pe noi nu”.
Vizualizări: 708
Distribuie Trimite pe WhatsApp