A leşinat la ieşirea din sala de judecată

O persoană, în vârstă de 65 de ani, s-a prăbuşit pe un hol din Judecătoria Motru. Bărbatului i-a venit rău după ce a ieșit din sala de judecată, a încercat să se sprijine de un perete, dar a căzut, fiind inconștient.    

 

Bărbatul a fost ajutat de plutonierul adjutant șef Martinescu Procopie, din cadrul Detașamentului de Jandarmi Motru, care se afla pe timpul executării serviciului de pază și protecție instituțională la Judecătoria Motru.

 “Auzind căzătura, colegul nostru a intervenit urgent, a solicitat unei persoane feminine să apeleze numărul de urgenţă 112, a eliberat holul de persoanele curioase, a deschis geamul pentru a aerisi zona, i-a desfăcut geaca și hainele pentru a-i elibera pieptul și a efectuat manevre specifice de resuscitare timp de aproximativ 10 minute. Ulterior sosirii personalului medical de la Ambulanța Motru, acesta a continuat manevrele de resuscitare sub supravegherea personalului medical timp de încă 5 minute, până la apariția primelor semne vitale”, au transmis reprezentanţii IJJ Gorj.

Persoana a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Motru pentru investigații și tratament de specialitate.

Personalul medical de specialitate a confirmat faptul că rapiditatea de intervenție în acest caz, prin efectuarea manevrelor de resuscitare, a condus la salvarea vieții bărbatului.

Vizualizări: 2,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: