A luat bani de la investiții pentru persoanele cu handicap

Primarii gorjeni care au rămas cu buza umflată după rectificarea bugetară caută soluții ca să încheie anul cu bine. Cea mai mare problemă a primăriilor a fost că au rămas fără bani pentru acordarea indemnizațiilor persoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora. La Turburea, primarul a luat sumele necesare de la investiții ca să nu lase persoanele cu handicap fără bani de sărbători.

Primarul Ion Bîrcă spune că se aștepta să primească și el bani la rectificarea bugetară, mai ales că a cerut bani special pentru persoanele cu handicap. Nu a primit niciun leu, așa că a fost nevoit să se descurce.

Singura soluție a fost să ia bani de la investiții și să plăteacă indemnizațiile persoanelor cu handicap pentru ca oamenii, și-așa amărâți, să nu rămână fără bani de sărbători.

Facturile pentru firmele care lucrează în comună vor fi achitate în întregime anul viitor. “Mie îmi trebuiau bani pentru persoanele cu handicap. Eu am dat bani de la investiții ca să pot să plătesc persoanele cu handicap. Pentru toți oamenii, vin sărbătorile. Am lăsat pe alții care au angajați și trebuie plătiți. Sunt societăți care mi-au făcut lucrări și trebuia să plătesc cote de cofinanțare, lucru care s-a cam terminat la câteva lucrări și nu am mai putut plăti acea cofinanțare societăților. Trebuie să dau banii la persoanele cu handicap și la însoțitorii persoanelor cu handicap. Se blochează investiții”, a spus Bîrcă, la TV Sud.

Au mai fost și alte primării care au rămas fără bani pentru acești oameni acum, pe final de an. Cei care nu au primit fonduri la rectificarea bugetară n-au avut decât să caute bani în alte părți ca să nu lase persoanele cu handicap în voia sorții, de Crăciun. 

Vizualizări: 2,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: