Pădurile din Gorj, monitorizate cu sisteme video

Pentru a limita tăierile ilegale de arbori, Ministerul Mediului vrea ca toate pădurile să fie monitorizate prin intermediul unor sisteme integrate de supraveghere video.

Acestea vor fi date ocoalelor silvice în custodie, care vor avea obligația de a le instala, costurile pentru această acțiune, dar și pentru întreținerea lor urmând să fie suportate de la bugetul de stat. Camerele de supraveghere vor avea acces la internet, iar achiziția lor se va face în două etape, în primă fază fiind incluse județele în care au fost identificate zone de risc ridicate cu tăieri ilegale, între care și Gorjul.

Cele 300 de sisteme video ar urma să fie amplasate la ieșirea de pe drumurile forestiere, în județele Mureș, Maramureș, Caraș Severin, Bacău, Neamț, Suceava, Gorj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mehedinți și Argeș.

„Pentru a veni în sprijinul angajaților din domeniul forestier, am avut în vedere alegerea suprafeţelor de pădure din fiecare județ, precum și volumul exploatat și transportat, dar și incidența cea mai ridicată a tăierilor ilegale identificate”, anunță reprezentanții Ministerului Mediului.

Bugetul estimat al acestui proiect se ridică la aproximativ 12 milioane de lei. Ocoalele silvice vor fi obligate să stocheze timp de șase luni informațiile transmise de sistemele de supraveghere video.

Proiectul de ordonanță se află în dezbatere publică la Ministerul Mediului.

Vizualizări: 2,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: