Multe primării gorjene intră cu datorii în noul an

Banii alocați la ultima rectificare bugetară nu au ajuns la toate primăriile care aveau nevoie. În Gorj, sunt multe unități care vor intra în anul nou cu datorii. Primăria Peștișani este doar un exemplu. Ar fi avut nevoie de peste 200 de mii de lei ca să achite toate cheltuielile de funcționare. Nu a primit niciun leu, așa că nu are de unde să plătească facturile la iluminat ori lemnele pentru primărie și școli.

Primarul Cosmin Pigui a explicat că solicitarea a fost de aproape 200 de mii de lei, sumă pe care a dovedit că o are de plătit primăria cu mai multe facturi restanță.

Nu a avut norocul să se regăsească pe lista instituțiilor care au primit bani la ultima rectificare bugetară așa că va rămâne doar cu datoriile. “Am solicitat circa 200 de mii de lei pentru a asigura plata cheltuielilor de funcționare. Ne-a solicitat și Prefectura o situație cu facturile restante, cheltuieli pentru funcționarea primăriei, iluminat public, materiale de funcționare, dezinfectanți, măști. Nu am primit nimic. Avem facturi neachitate la iluminat, lemnele de la școli și primărie și mai avem câteva facturi. Nu stăm rău. Mai deranjant este că le-au dat bani unora care nu aveau nevoie. Vom rămâne cu niște datorii pentru anul viitor, le vom duce”, a spus primarul din Peștișani, la Radio Infinit.

Primarul a subliniat însă că prin aceeași situație a trecut și anul trecut, la ultima rectificare. Nici atunci nu a venit niciun leu la Primăria Peștișani, deși solicitări și nevoi au fost.

Cosmin Pigui a acuzat că, în mare, doar primăriile conduse de liberali s-au aflat pe listă și anul trecut. „Anul trecut, în aceeași perioadă, înainte de sărbători, chiar dacă noi ne-am fundamentat foarte bine cheltuielile, le-am dovedit cu facturi neachitate, contracte. Am întrebat primari liberali dacă ei au cerut. Ne-au spus că ei nu au cerut, că nu le trebuie bani. Nu ni s-au dat bani nici anul trecut, dar primarii PNL, chiar dacă nu au avut nevoie, au primit. Atunci chiar m-am gândit să-i fac plângere penală Guvernului Orban pentru modul discreționar în care au fost împărțiți banii”, a mai explicat Pigui.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: