A luat Golden Buzz la Românii au talent și va primi o pisică!

Micuțul șahist de 9 ani, care i-a dat mat în patru mutări lui Andi Moisescu, va primi din partea familiei o pisică. Iustin Cazacu este campion european și mondial la șah și joacă fără a se uita la tabla de șah, calculând din minte mutările prin care dă mat.

În ediția de vineri, 8 martie 2024, un copil de doar 9 ani a reușit să impresioneze telespectatorii și juriul de la Românii au talent. Iustin Cazac a obținut Golden Buzz-ul de la Dragoș Bucur, după ce, în doar 40 de secunde, micul șahist – campion mondial și european – i-a dat șah mat și lui Andi Moisescu. 

Iustin Cazac a reușit să impresioneze o țară întreagă.  Momentul șahistului a fost de-a dreptul fascinant pentru juriul de la Românii au talent, iar Dragoș Bucur i-a răsplătit eforturile cu un Golden Buzz.

Iustin Cazac joacă șah de pe vremea când avea doar 4 ani. După trei zile petrecute în vacanța de la țară, bunicul lui a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru joc. Exersând și jucând alături de părinții și sora lui, copilul minune a devenit campion național, european și mondial. Șahistul le-a spus juraților că iubește să calculeze în avans mutările, calcul matematic ce nu presupune niciun efort pentru el. După ce și-a învins sora, Andi Moisescu l-a provocat pe Iustin să mai joace și cu el o partidă iar juratul de la Românii au talent a fost făcut șah mat în doar 40 de secunde.

Cucerit de abilitățile micuțului, Dragoș Bucur i-a oferit Golden Buzz-ul. De altfel, Iustin le-a mărturisit telespectatorilor că a jucat șah și cu Garry Kasparov – cel mai mare jucător de șah din lume, partidă care s-a încheiat cu un egal memorabil.

Cazac Iustin Nicolas și Cazac Maria Sofia, în vârstă de 9, respectiv 11 ani, sunt campioni naționali și au obținut chiar locul 1 la un concurs de șah organizat la nivelul Uniunii Europene. S-au susținut încă de la început unul pe celălalt, cu toate că pasiunea pentru această activitate a fost descoperită de băiat.

În urmă cu trei ani, Cazac Iustin Nicolas a jucat șah în cadrul primului concurs pentru adulți, unde a câștigat 4 partide și a făcut egal cu Garry Kasparov, cel mai mare jucător din lume la șah.

Dragoș Bucur a fost cel care le-a oferit Golden Buzz celor doi copii dar cel care este fenomenul în acest duet este Iustin.”Cred că ce ați făcut pe scenă și ce poate să facă mintea ta, Nicolas, este un fenomen. Cred că emisiunea aceasta este gândită pentru oameni fenomen, așa cum sunteți voi doi. Și pentru că-mi doresc foarte mult ca cei care se uită la TV…”, a spus juratul de la Românii au Talent care nu și-a mai continuat fraza, fiindcă a apăsat pe butonul Golden Buzz. Cazac Iustin Nicolas și Cazac Maria Sofia au ajuns astfel direct în semifinalele concursului de talente. Iustin a spus, cu sinceritate că acest Golden Buzz înseamnă pentru el o pisică, animalul de companie pe care părinții i-au promis că i-l vor aduce dacă ajunge în semifinale. 

Galerie foto



Vizualizări: 2,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: