Top 10 superstitii despre vin rosu si nu numai!

Nu este nevoie sa crezi in ele pentru a te lasa vrajit de farmecul lor. Cum se intampla cand asculti o poveste sau cand urmaresti un film SF, superstitiile te pot ajuta sa scapi, pentru o scurta perioada, de grijile momentului si sa patrunzi intr-o lume guvernata de alte legi.

De exemplu, exista numeroase superstitii legate de bautura obtinuta din struguri, cunoscuta si sub denumirea de „licoarea zeilor”. Indiferent ca este vorba de vin rosu, alb, roze, spumant sau linistit de pe https://www.beicevrei.ro/vin-sampanie-spumant/vin-rosu, credinta populara a nascocit diferite povesti pe care le asociaza cu aceasta bautura. Descopera, in continuare, doar o parte dintre acestea!

1. Spargerea unui pahar de vin aduce noroc. Exista credinta ca spargerea accidentala a unui pahar de vin poate aduce noroc, mai ales daca este in timpul unei petreceri sau a unei nunti. Se crede ca acest gest poate indeparta ghinionul si poate aduce prosperitate.

2. Rotirea paharului de vin inainte de a bea. In unele culturi, exista obiceiul sa rotesti paharul de vin rosu inainte de a bea pentru a indeparta orice energie negativa sau pentru a activa aromele vinului. La fel se procedeaza si in cazul altor sortimente de vin.

3. Nu se umple paharul cu vin pana la margine. O alta superstitie spune ca nu ar trebui sa fie umplut paharul de vin pana la margine, deoarece acest lucru poate aduce ghinion. Se spune ca lasand putin spatiu la varf, ramane loc pentru noroc sa intre in pahar.

4. Magie si mister. Una dintre cele mai frumoase superstitii legate de vin rosu provine din Lituania. Aici se crede ca, in Ajunul Craciunului, apa se transforma in vin, iar animalele vorbesc cu grai omenesc cat timp nu este nimeni in jur sa le asculte. 

5. Calmarea apelor. Credintele pescarilor sustin ca un pahar de vin poate calma apele involburate ale marii. Astfel, se turna vin peste punte, iar voiajul maritim era lin si incununat de succes.

6. Inchinarea paharelor inainte de a bea. In unele culturi, este traditional sa inchini paharele de vin rosu inainte de a bea pentru a aduce noroc si pentru a celebra momentul impreuna cu ceilalti participanti.

7. Nu se daruieste o sticla goala de vin. Se crede ca daruirea unei sticle goale de vin poate aduce ghinion si ca este mai bine sa se ofere intotdeauna o sticla plina pentru a aduce noroc si prosperitate. Gasesti numeroase sortimente de vin in magazinul online BeiCeVrei, unde te bucuri de un raport calitate-pret excelent!

8. Consumul ultimului strop de vin din sticla. Aceasta superstitie de origine franceza sustine ca cine bea ultimul strop de vin din sticla se casatoreste in urmatorul an. Daca persoana respectiva este deja „asezata” la casa ei, atunci se va naste o fata in familie. 

9. Dintr-o sticla de vin intr-alta. Anumite culturi din lume spun ca daca pui vin rosu dintr-o sticla intr-alta, superi spiritele, motiv pentru care vei avea un copil balbait. 

10. Ziua de odihna se respecta. Conform credintelor populare romanesti, chiar si viticultori ar trebui sa respecte ziua de duminica, destinata odihnei. Altminteri, via se va usca. Totusi, trebuie mentionat ca, in alte parti ale tarii, via nu se munceste in ziua de vineri. 

Dupa cum vezi, vinul naste povesti si legende cu totul spectaculoase! Bucura-te de aceasta licoare magica si descopera farmecul pe care il poate aduce in viata ta!

Vizualizări: 702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: