Condamnare definitivă pentru șantajistul Dincă

Ion Mihai Dincă, un bărbat trecut de 50 de ani din Mehedinți, s-a ales cu o nouă condamnare, după ce a șantajat o profesoară din Gorj și a păcălit alte două doua femei cărora le-a promis că le rezolvă angajări la stat pe posturi bine plătite.

Curtea de Apel Craiova a desființat, miercuri, sentința Judecătoriei Târgu Jiu și a majorat pedeapsa inculpatului. „Desfiinţează, în parte, sentința penală nr. 54 din data de 15 ianuarie 2021 pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu şi, rejudecând (...) condamnă  inculpatul Dincă Ion Mihai să execute pedeapsa de 3 ani şi 8 luni închisoare”, a decis instanța.

Dincă va sta mai mulți ani după gratii, el fiind recidivist și liberat condiționat: „Revocă liberarea condiţionată a inculpatului Dincă Ion Mihai din pedeapsa de 5 ani și 5 luni închisoare la care a fost condamnat prin s.p. nr. 77 din 01.02.2016 emisă de Tribunalul Argeș şi dispune executarea restului rămas neexecutat de 496 zile”.

Astfel, pedeapsa finală aplicată lui Dincă este de 3 ani, 8 luni şi 496 zile de zile închisoare, sentința fiind definitivă. Bărbatul se află în arest de la jumătatea lunii ianuarie.

În urmă cu doi ani, o profesoară de Limba Română de la Liceul Tehnologic Bîlteni a fost la un pas să își piardă postul, în presă fiind publicate mai multe articole pe acest subiect.

Văzând materialele despre profesoară, Dincă a sunat-o și i-a transmis că lucrează la Guvern și că are cunoștință despre existența unor filmulețe compromițătoare cu ea care o să apară în presă.

În același timp, Dincă i-a promis că are posibilitatea să oprească difuzarea acestor filmulețe și poate să intervină pentru angajarea sa pe un post foarte avantajos în București.

Profesoara l-a dat pe mâna poliției pe Dincă. Cei doi s-au întâlnit la București, în zona Gării de Nord, unde a avut loc flagrantul. Bărbatul îi ceruse femeii 500 de lei ca să înceapă procedurile de verificare în vederea angajării pe un post de director.

Dincă a fost deja de două ori în pușcărie pentru trafic de influență. El a păcălit mai multe persoane, unele dintre ele cu funcții importante, pretinzându-le sume de bani în schimbul unor servicii pe care le promitea că le face în calitatea sa de „ofițer de informații” sau „angajat al Guvernului”.

Vizualizări: 4,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: