A murit Ioan Gyuri Pascu

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață, la domiciliul fostei soții, în urma unui infarct. Acesta suferea de diabet și avea probleme cu inima. Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani și a fost un membru de bază al trupei Divertis.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.

A fondat mai multe formaţii de succes în anii '90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

Vizualizări: 6,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: