A murit profesorul Nicolae Filiș

Profesorul de matematică Nicolae Filiș s-a stins din viață, a anunțat Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj, al cărei fondator a fost.

Nicolae Filiș a predat în Sânpetru, Târgu Jiu, dar și în Maroc. Pasionat de fotografie, membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din România din 1978, a expus lucrări în saloanele de fotografie din toate marile orașe ale țării.

A început studiul fotografiei artistice în Africa, în 1974, unde a predat matematică timp de trei ani, ca profesor cooperant, copiilor din Maroc. Împreună cu doi colegi francezi a pus pe picioare un laborator foto, abordând fotografia din punct de vedere artistic și profesional. A fost de cinci ori în Sahara și a vizitat India, țară surprinsă în fotografii pe care le-a expus și la Târgu Jiu.

“După constituirea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM, distinsul profesor gorjean, susținând principiile și valorile monarhiei, a înființat ANRM Gorj.

Amintirea sa va dăinui în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut! Un model de demnitate, onoare și curaj!”, se arată în mesajul de condoleanțe postat de ANRM.

Vizualizări: 3,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: