Cum arată orașul pe care japonezii în construiesc sub apă - VIDEO

Un grup de arhitecți japonezi vor să construiască o metropolă subacvatică gigantică,care ar putea fi prima Atlantida din viața reală.

Orașul, proiectat de firma de inginerie Shimizu Corporation s-ar baza pe resursele oceanului pentru a opera și a naviga încet în jurul lumii la 2,5 mile sub suprafața apei.

Orașul în spirală ar putea fi o soluție pentru schimbările climatice, deoarece se pare că va crea energie regenerabilă folosind conversia energiei termice oceanice, care creează electricitate de la diferitele niveluri de temperatură a oceanului printr-un generator.

Dezvăluit pentru prima dată în 2014, Ocean Spiral City ar fi trebuit să fie pregătit pentru primii 5.000 de locuitori până în 2030, dar, din păcate, au existat puține progrese de atunci. Proiectul ar costa 19 miliarde de lire sterline.

Arhitecții din spatele ideii au declarat: „Oceanul acoperă aproximativ 70% din suprafața pământului. Aproximativ 80% din aceasta este adâncime. Marea adâncă deține un potențial major pentru a asigura cicluri adecvate în biosfera globală. Cu toate acestea, nu am profitat încă de acest potențial".

„Ne-am gândit că am putea folosi potențialul nelimitat al mării adânci printr-o conexiune verticală a atmosferei, suprafeței oceanului, mării adânci și fundului mării”.

Orașul ar avea o „tabără de bază” asemănătoare unui dom aproape de suprafață, apoi o spirală coborând până la 4.000 de metri sub nivelul mării, unde ar extrage resurse din adâncul mării și ar stoca și reutiliza dioxidul de carbon.

Orașul ar avea, de asemenea, un port submarin de mare adâncime pentru a furniza energie electrică, apă și oxigen la adâncimile sale inferioare.

Vizualizări: 1,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: