A picat concursul pentru director de liceu, dar şi-a găsit de lucru

Un director de școală în funcție, care a ratat șansa să mai conducă unitatea școlară încă patru ani, și-a găsit deja de lucru. Este vorba de Ionel Oană, directorul Liceului Energetic din Târgu Jiu, care spune că nu va muri de foame după va pleca din fruntea școlii, fiind deja ofertat de două companii, una dintre ele având acționariat peste hotare.

Ionel Oană a candidat la concursul organizat de Ministerul Educației pentru funcția de director al Liceului Energetic din Târgu Jiu, însă nu a reușit să treacă de proba scrisă. A obținut doar 30,625 puncte și avea nevoie de minimum 35 de puncte pentru a putea susține și celelalte probe din concurs. Chiar dacă a avut de făcut comentarii referitoare la subiectele primite la testul grilă, Ionel Oană spune că s-a resemnat cu ideea că nu va mai conduce Liceul Energetic după 11 ani și jumătate cât s-a aflat în fruntea unității și că deja știe ce va face de aici înainte. Spune că va rămâne dascăl în cadrul școlii, cu o normă mică, dar și că va lucra în mediul privat. "Trec la catedră, pentru că mai am un pic până la pensionare. Sunt curtat de niște societăți comerciale și cea mai intersantă este una din domeniul frigului, pentru care eu am o dragoste încă din tinerețe, am și o inovație pe tehnica frigului, care s-a aplicat în industria alimentară, în speță industria laptelui", a declarat Ionel Oană.
Una dintre societățile care îl "curtează" pe încă directorul Liceului Energetic este din Cluj, iar cealaltă este din Germania. Ionel Oană a spus că este tentat să accepte oferta acesteia din urmă, pentru poziția de reprezentant al societății în județele Gorj, Dolj și Vâlcea.
Ionel Oană a spus că nici măcar diriginte nu vrea să mai fie la unitatea școlară pe care a condus-o peste un deceniu.
REFLECTOR
Ce planuri au directorii de unități școlare și cultural artistice în funcție care au ratat concursul pe post, dar și ce spun despre concurs candidații care au reușit să treacă de prima probă veți putea afla în ediția de marți, 18 octombrie, a emisiunii Reflector ce va fi difuzată pe postul de televiziune Accent Tv, de la orele 18.30.

Vizualizări: 4,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: