Mistreţii au făcut prăpăd la Ciuperceni. Disperare printre localnici!

Cetățenii comunei Ciuperceni sunt disperați. Mistreții au făcut prăpăd în culturile de grâu și porumb. Au ajuns chiar și în zonele cultivate din apropierea caselor, spun localnicii, care anul acesta s-au văzut nevoiți să cumpere cereale pentru a da păsărilor și animalelor. Oamenii au făcut chiar de pază și au încercat să-i îndepărteze aplicând toate metodele cu putință, însă în zadar. Autoritățile locale spun că sunt neputincioase. Au încercat să cheme vânătorii ca să-i împuște, dar autoritățile din domeniu le-au transmis fermierilor că trebuie să-și îngrădească terenurile cultivate.

Circa 80% din populația comunei Ciuperceni s-a confruntat cu această problemă. Dacă până în anii trecuți mistreții distrugeau culturile mai depărtate, anul acesta animalele sălbatice au depășit limita și au ajuns chiar în vecinătatea locuințelor. Localnicii sunt disperați mai ales că au investit bani grei în aceste culturi. "Pe toți i-au mâncat. Toți porumbii. Am luat și noi vreo 20 de drugi de le-am fiert. Nu se mai merită să muncim. În locuri deschise nu se mai merită. Am făcut și focul acolo. Nu îmi pare rău decât de fasolea bună albă care o aveam printre porumbi", a spus Aurelia Popescu.
Mai mult decât atât, pentru că nu aveau ce să le mai dea orătăniilor din ogradă, localnicii din Ciuperceni s-au văzut nevoiți să cumpere cereale. „Atâta timp cât nu sunt supravegheaţi de nimeni, nici nu ai dreptul să faci niciun fel de acțiune asupra lor. Nu se merită mai punem. Dăm cinci 5 lei pe ar numai pentru arat, alți 5 lei pentru discuit, plus sămânța, plus... Am păzit, dar ei dacă vin și se uită la mine de la 10 metri. Nici nu poți să te dai aproape de ei, că sunt în turmă", a explicat Doru Popescu.
Autoritățile locale spun că nu au putut face nimic pentru cetățenii afectați, decât să constate pagubele. "Am făcut la primărie comisie locală, am mers, am măsurat la oameni, într-adevăr porumbul și grâul sunt terminate. Am stat de vorbă cu cineva de la această asociație de vânători și ne-a dat cu o lege, în care zice că cetățeanul trebuie să aibă îngrădit, închis locul. Nu există posibilitate ca oamenii să închidă peste tot. De aceea nici nu mai vor să mai pună în pământ", a explicat Pantelie Popescu, viceprimarul comunei Ciuperceni.

Vizualizări: 1,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: